Sorry voor alles met Hélène: "Wat is dat toch allemaal? Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen!"

Sorry voor alles met Hélène: "Wat is dat toch allemaal? Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen!"

Adriaan Van den Hoof verrast Hélène uit Tielt

Deze week had Adriaan Van den Hoof weer een reden om sorry te zeggen. Hélène, een 24-jarige vastgoedconsulente uit Tielt, was het slachtoffer van dienst bij Sorry voor alles. Hélène was de kandidate die tot nu toe het dichtst tot bij een mogelijke onthulling kwam. Gelukkig konden haar vrienden en familie het hele complot toch stilhouden en werd ze na een eerder bizarre maand in de studio door hen verrast.

In het complot zaten Hélènes vriend Jeroen, haar beste vriendin Charlotte, en nog een heel aantal andere vriendinnen en familieleden. 

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit deze aflevering.

1. Verrassing in het pashokje

Hélène zakt speciaal met haar vriendin Charlotte af naar Mechelen voor een stockverkoop van enkele van haar favoriete kledingmerken. Haar vriendin krijgt de opdracht om Hélène zo snel mogelijk in een pashokje te krijgen met wat kleren. Maar van zodra Hélène het gordijn achter zich dicht trekt… schiet de wand achter haar de hoogte in.

Hélène herpakt zich snel van een eerste schrik en loopt recht op Adriaan en haar vrienden en familie af en begint zo aan het spel van haar leven.

2. Ja zeggen, nee bedoelen

In de eerste ronde “Gezegd is gezegd” test Sorry voor alles of Hélène een vrouw van haar woord is. Tijdens een selectiegesprek voor het neptelevisieprogramma dat als smoes voor Sorry voor alles dient, benadrukt Hélène dat ze een vrouw van haar woord is:

Ik zeg altijd mijn gedacht. Ik ga nooit ja zeggen als ik nee bedoel.

Sorry voor alles zet Hélènes vriendinnengroep aan het werk en vraagt hen een aantal erg lelijke schilderijen te maken en zet een expositie op poten. Hélène komt met haar zussen naar deze expositie en laat vrij snel verstaan dat ze er maar niet te veel aan vindt.  Maar wanneer de kunstenaar iets later bij haar komt, een emotioneel betoog over zijn werken afsteekt, en haar vervolgens vraagt wat ze ervan vindt, zegt Hélène toch het werk mooi te vinden.

Ik vind dit bijvoorbeeld esthetischer en emotioneler in waarde dan bijvoorbeeld de Mona Lisa. 

3. Marleen Merckx schotelt Hélène een wormenburger voor

Hélène vertelt dat ze nooit een wormenburger zal opeten. Maar zal ze dat ook niet doen als haar favoriete Thuis-actrice Marleen Merckx voor haar neus staat en haar zo'n burger voorschotelt?

4. "Will Tura!"

De voorbije maand werd er een specifiek liedje vaak in het leven van Hélène gebracht: “Zeg eens meisje” van Paul Severs was heel vaak te horen op plaatsen waar zij ook was. Bij de kapper, in de winkel, op de radio...

Om te kijken of Hélène dit antwoord onthouden heeft, wordt Paul Severs er bijgehaald in de studio. Wanneer Adriaan hem erbij roept en aan Hélène vraagt of ze hem herkent… antwoordt zij enigszins overtuigd: “Will Tura!!!” Waarop Adriaan haar snel corrigeert… neenee, de geweldige Paul Severs!

5. "Ik ben toch niet zot, ik herken mijn eigen huis toch"

Dit is het filmpje waarbij de onthulling voor Hélène wel heel erg dichtbij kwam.Ze geniet met haar vriendin Charlotte van een helikoptervlucht. Eenmaal in de lucht vliegen ze boven haar huis… waarop Hélène plots een wel heel duidelijke boodschap kan lezen: op de straat staat de boodschap: “1ste passagiers luchtballon.” En op haar dak liggen figuurtjes van een haan, een eend en een schaap. Hélène gelooft haar ogen niet en wil bij het landen zo snel mogelijk terug naar huis om te checken of ze dit alles wel goed gezien heeft.

Op het moment dat ze thuis aankomt, heeft het Sorry voor alles-team gelukkig alles al kunnen verwijderen. Hélène blijft verbaasd achter:

Wat is dat toch allemaal? Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen.

6. Koen Crucke overal... Of toch niet?

Is Koen Crucke echt naast Hélène in bed gekropen, zonder dat ze dit ooit gemerkt heeft? Het lijkt misschien wel even zo… maar het draait toch al snel uit naar een ander happy ending. Jo Vally organiseert samen met Hélènes vrienden een housewarming in haar huis – zonder dat zij het doorheeft. 

Dit gebeurt op hetzelfde moment dat Hélène door haar zussen weg wordt gelokt naar de expositie van de kunstenaar in Ronde 1. Dat geeft het Sorry voor alles-team ook voldoende tijd om elk restje confetti stukje per stukje van de oprit te verzamelen…

7. Dan toch die Duivelse Koen Crucke?

Heel even lijkt het alsof Koen Crucke er dan toch is in geslaagd om naast Hélène in bed te kruipen. Maar in plaats daarvan, bemachtigt hij haar autosleutels en vertrekt hij met haar wagen naar Amsterdam. 

8. Kat Bijou op reis naar Parijs

Koen Crucke doet nog een laatste poging doen om naast Hélène in bed te kruipen. Bijna lukt het… totdat blijkt dat Koen gewoon naast Hélènes vriend Jeroen in bed is gekropen. Maar wat is er dan wel echt gebeurd?  Hélènes kat Bijouke zit op dat moment gezellig met Koen Crucke op een hotelkamer in Parijs – met zicht op de Eiffeltoren.

9. Hélène gaat naar huis met geweldige prijzen

Een gin-tonic pakket, een hoop gratis hamburgers, een weekend aan zee met haar vriendinnen, een weekend  Berlijn en alle telefonie- en televisie gratis en voor niets? Dat neemt Hélène mee naar huis na haar deelname aan Sorry voor alles.

Sorry voor alles: elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos