Skip to Content
Siska Schoeters gaat in nieuwe online reeks in gesprek met 8 tv-makers van Eén

Siska Schoeters gaat in nieuwe online reeks in gesprek met 8 tv-makers van Eén

'Schoeters en bellen' met onder andere Dieter Coppens, Peter Van de Veire en Goedele Wachters

Wie meer te weten wil komen over de televisiemakers van Eén en de programma's waar ze momenteel mee bezig zijn, kan vanaf vandaag terecht bij het nieuwe Schoeters en bellen op VRT NU. Daarin vraagt Siska Schoeters acht bekende tv-makers van de bovenste plank helemaal uit.

Peter Van de Veire, Annemie Struyf, Tom Waes, Karl Vannieuwkerke, Dieter Coppens, Wim Lybaert, Leen Dendievel en Goedele Wachters zie je dit voorjaar bij Eén. Ze nemen nu ook plaats bij Siska in de zetel, waar ze honderduit vertellen over hun carrière. Siska polst onder meer naar hun toekomstplannen en naar hun favoriete tv-fragment aller tijden. En dat allemaal bij een straffe tas koffie en een lekker pateeke.

Elke aflevering belt Siska ook met iemand uit de intieme kring van de centrale gast, om te ontdekken hoe hij of zij echt is in het dagelijkse leven. Zo vertelt Miguel Wiels meer over de vervelende gewoontes van Peter Van de Veire, en kijkt Mathias Coppens ernaar uit om ooit nog eens een programma te maken met neef en mede-poolreiziger Dieter.

De afleveringen zijn telkens beschikbaar op VRT NU, maar ook op YouTube en als podcast via een.be.

Wie komt er allemaal langs bij Siska op de zetel?

Siska koos voor acht straffe televisiemakers die ze de kleren van het lijf wil vragen:

  • 11 maart - Peter Van de Veire
  • 18 maart - Annemie Struyf
  • 25 maart - Tom Waes
  • 1 april - Karl Vannieuwkerke
  • 8 april - Dieter Coppens
  • 15 april - Leen Dendievel
  • 22 april - Wim Lybaert
  • 29 april - Goedele Wachters

Peter Van de Veire over het succes van MNM, zijn liefde voor het songfestival en zijn vaste rituelen - vanaf vandaag online

In de eerste aflevering komt Peter Van de Veire langs in de living van Siska. De radio-dj presenteert iedere morgen de ochtendshow op MNM, hij zakt in mei af naar Tel Aviv voor het Eurovisiesongfestival en wordt binnenkort opnieuw papa. Voor één keer antwoordt hij op vragen in plaats van ze te stellen.

Siska vraagt door over het succes van MNM, maar ook over de moeilijke beginjaren van de zender. Over het verhaal achter de verkeerde Zomerhit enveloppe, en de datum wanneer hij dacht te stoppen met zijn ochtendshow. En over zijn vaste ritueel voor hij een show als de MIA’s presenteert. De aflevering met Peter is vanaf vandaag online beschikbaar.

Story image
Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos