Sieg, Tinne of Michiel: wie wint de grote finale van Steracteur sterartiest?

Sieg, Tinne of Michiel: wie wint de grote finale van Steracteur sterartiest?

Speciale gasten in de finale: alle tien steracteurs openen samen de show

Morgenavond is het zover: eindelijk weten de kijkers wie Steracteur stertartiest wint. Wordt het Sieg De Doncker, die weinig zangervaring had maar zich de voorbije weken heeft ontpopt tot een podiumbeest? Wordt het de populaire Tinne Oltmans, die week na week kon ontroeren? Of wordt het Michiel De Meyer, die nooit op de pijnbank terecht kwam?

Voor Sieg en Tinne wordt het eerst nog even spannend: zij zitten allebei op de pijnbank en een van hen moet de show dus al verlaten voor er gezongen wordt. Staat er in de finale een dame tegenover Michiel? Of wordt het een show waarin de twee mannen weer het beste van zichzelf geven? De kijkers kunnen tijdens de show stemmen op hun favoriet om hem of haar zo naar de overwinning te helpen en het goede doel te steunen. De winnaar van Steracteur sterartiest wint ook nog eens 10.000 euro extra voor zijn of haar goede doel. 

De show opent morgenavond met een mooi weerzien: de laatste drie steracteurs worden vergezeld door hun zeven collega's die de vorige weken zijn afgevallen. Samen trappen ze de finale af met Vertigo van U2.

Ontdek hieronder alle nummers die de kandidaten morgenavond brengen.

Steracteur sterartiest: finale op donderdag 28 december om 20.35 uur op Eén.

De openingsnummers

Alle tien kandidaten brengen samen Vertigo van U2. Als Tinne doorgaat naar de finale, zingt ze Hemel van Bart Peeters. Krijgt Sieg genoeg stemmen om in de finale te belanden, dan brengt hij With a little help from my friends van The beatles. Michiel gaat weeral voor een gewaagde keuze met een nummer van jurylid Gers Pardoel: Jij bent zo bijzonder.

De keuze van de jury

De jury, Gers Pardoel, Kristel Verbeke en Ingeborg, koos voor de finalisten een nummer uit hun parcours in de wedstrijd dat ze vanavond graag opnieuw horen. Zo kozen ze voor Tinne What’s the pressure van Laura Tesoro. Voor Sieg en Michiel keerde de jury helemaal terug naar het begin: Sieg liet een grote indruk op hen na met Lonely boy van The Black Keys, en Michiel met Piano man van Billy Joel bracht.

De partyplaat

In de finale staan is natuurlijk al reden voor een feestje. En dus brengen de twee finalisten een echt feestnummer. Als Tinne in de finale mag optreden, zet ze het feestje in met I wanna dance with somebody van Whitney Houston. Staat Sieg in de finale, dan brengt hij Great balls of fire van Jerry Lee Lewis. En Michiel spreekt zijn innerlijke Kevin Bacon aan met Footloose van Kenny Loggins.

Afsluiten met een knal

Afsluiten doen de twee finalisten met iets zeer bijzonders: ze zingen samen met hun zangcoach Lady Linn het nummer Valerie van Amy Winehouse (oorspronkelijk van The Zutons).

Steracteur sterartiest: finale op donderdag 28 december om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos