Rond de Noordzee: Zeilen langs de Wadden

Rond de Noordzee: Zeilen langs de Wadden

Van Lauwersoog naar Urk

Er is geen enkel ander land dat zo innig met de Noordzee verbonden is als Nederland. 55% van het land ligt er onder zeeniveau. Eigenlijk ligt Nederland gewoon ‘in’ de Noordzee. In de voorlaatste aflevering van Rond de Noordzee gaan Arnout Hauben en zijn vrienden aan boord van de Senta, een oude aak die speciaal ontworpen is om op de Waddenzee te varen. Ze trekken langs Ameland en Terschelling tot in Vlieland. De oude onafhankelijke spirit van de eilandbewoners blijkt nog altijd te leven. Als de wind strak staat dan wordt er gejut, en ze zijn er nog altijd fier op hun verleden als stoere walvisvaarders.

 Met stormwind zeilt de Senta terug naar het vasteland. Daar ontmoet Arnout enkele vissers uit Urk. Dat eeuwenoude vissersdorp lag ooit op een eiland in de Noordzee. Maar sinds de bouw van de afsluitdijk, die Nederland moet beschermen tegen superstormen, is dat niet langer het geval. Toch blijven de Urkers koppig hun vissersbestaan leiden…

Rond de Noordzee: op dinsdag 9 april om 20.40 uur op Eén.

Rond de Noordzee is een programma van De chinezen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos