Rond de Noordzee: na een lange omzwerving weer naar huis

Rond de Noordzee: na een lange omzwerving weer naar huis

Arnout Hauben reist in laatste aflevering van Amsterdam naar Antwerpen

Arnout en zijn reisgenoten zijn bijna terug thuis. In deze laatste aflevering trekken ze op 16 april van Amsterdam naar Antwerpen voor het laatste deel hun reis rond de Noordzee. 400 jaar geleden was Amsterdam de belangrijkste handelsstad aan de Noordzee. Dat succes kwam er dankzij de hulp van een groot aantal vluchtelingen uit Antwerpen. Arnout gaat op zoek naar sporen van die Amsterdamse sinjoren. 

De helft van Nederland ligt onder zeeniveau. Dat maakt dat een groot deel van het land erg gevoelig is voor overstromingen. Een noodlottige storm boven de Noordzee zorgde in 1953 voor de grootste overstromingsramp uit de Nederlandse geschiedenis. Toen de dijken braken vielen er vooral in Zeeland honderden slachtoffers. Arnout ontmoet enkele mensen die die noodlottige dagen meemaakten.

In Vlissingen, bij de monding van Schelde, eindigt de 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Hier gaan Arnout, Ruben en Philippe aan boord van de Rupel die hen naar Antwerpen brengt… Daar wacht hen nog een grote verrassing.

Rond de Noordzee: op dinsdag 16 april om 20.40 uur op Eén.

Rond de Noordzee is een programma van De chinezen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos