Rond de Noordzee: de Engelse oostkust

Rond de Noordzee: de Engelse oostkust

Arnout, Ruben en Philippe reizen van Grimsby naar Holy Island in 3e aflevering

Op 26 februari trekt Arnout Hauben verder Rond de Noordzee en komt hij aan in Grimsby, ooit de grootste vissershaven aan de Noordzee. Sinds de jaren 70 krijgt de visserij hier stevige klappen. De eens zo fiere stad Grimsby is vandaag nog slechts een schim van zichzelf. De Holderness kust is de snelst eroderende kuststrook aan de Noordzee. Elk jaar verdwijnen er hier huizen in de oprukkende zee. Arnout maakt kennis met Derrick die voor de tweede keer in zijn leven zijn huis dreigt te verliezen…

Via een eeuwenoud pelgrimspad trekken Arnout en zijn vrienden naar Holy Island. Ooit was dit een vredig eiland met een klooster, waar het graf van de Heilige Cuthbert lag. Pelgrims uit heel Europa kwamen hier Cuthbert aanbidden in de hoop op verlossing… tot de Vikingen hier voet aan wal zetten.

Rond de Noordzee: op dinsdag 26 februari  om 20.40 uur op Eén.

Rond de Noordzee is een programma van De chinezen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos