Rond de Noordzee: Arnout Hauben trotseert de ruige Schotse kust

Rond de Noordzee: Arnout Hauben trotseert de ruige Schotse kust

Van Berwick Upon Tweed naar John O’ Groats

In aflevering 4 van Rond de Noordzee komen Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callensen aan in Schotland. Het is dankzij Schotland dat Vlaanderen ooit uitgroeide tot rijkste regio aan de Noordzee. Of beter: dankzij de Schotse schapen. Bijna alle wol voor de Brugse lakenhandel kwam uit deze regio. En nog altijd blijken er meer schapen dan Schotten te zijn.

In Balmedie stoot Arnout op het gigantische golfterrein van de Amerikaans president Donald Trump. De lokale omwonenden lijken niet zo opgezet met de komst van mister Trump. De Schotse kust begint er een pak rotsachtiger en ruiger uit te zien. En ook het leven ìn de zee wordt exotischer. Vlakbij Inverness jagen dolfijnen op vette zalmen. Langs de North Coast 500 lift Arnout naar Keiss waar hij samen met enkele biologen op zoek gaat naar de indrukwekkende orka’s…

Rond de Noordzee: op dinsdag 5 maart om 20.40 uur op Eén.

Rond de Noordzee is een programma van De chinezen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos