Publiekslievelingen zorgen voor een verrassend voorjaar op Eén

Publiekslievelingen zorgen voor een verrassend voorjaar op Eén

Taboe, Salamander Op de man af, Van algemeen nut, Down the road en nog zoveel meer

Kijkers kunnen zich verheugen op 2018: bij Eén staan vertrouwde en nieuwe gezichten klaar om de Vlaming een buitengewone tv-avond te bezorgen. Zo praat Cath Luyten in het nieuwe Vandaag over een jaar met mensen die een bijzonder plan willen verwezenlijken, terwijl Dieter Coppens de kijkers doet genieten van Down the road en zijn nieuwe dierenprogramma. Philippe Geubels doet wat hij het beste kan en brengt het spraakmakende Taboe – humor met net dat extra laagje, terwijl Steven Van Herreweghe televisiemomenten een nieuw leven geeft in Van algemeen nut. Saartje Vandendriessche toont zich dan weer zoals we haar nog nooit zagen in Op de man af. Ook fictieliefhebbers komen aan hun trekken met een nieuw spannend seizoen van het zeer gesmaakte Salamander. En nieuwkomer Kamal Kharmach vist uit welke gebeurtenissen in Het collectief geheugen moeten komen.

Ontdek hieronder alles over het voorjaar van Eén en de nieuwe programma's. Via deze link kan je uitgebreide informatie vinden over de programma's en hun startdata.

Herkenbare momenten met net dat tikkeltje meer

Van fictie over reality tot entertainment en humor

Eén is en blijft een net dat bij uitstek live bekeken wordt. Het net had in het najaar van 2017 in prime time een marktaandeel van 35.1% (live; ten opzichte van 36.9% in het najaar van 2016). Zo blijft Eén nog steeds het best bekeken net van Vlaanderen.

Dat komt doordat het net zorgt voor momenten die de Vlaming kent, en die toch telkens dat tikkeltje meer hebben. Zo bracht Eén afgelopen jaar erg succesvolle fictiereeksen die de kijker uitdaagden, zoals Beau Séjour, Tabula rasa en Tytgat chocolat. Elke reeks was bijzonder succesvol in Vlaanderen en viel ook internationaal in de prijzen. Dit voorjaar zet Eén hier verder op in met het ontroerende en humoristische Gevoel voor tumor en het spannende Salamander.

Daarnaast gaan ook de realityprogramma’s een stap verder: titels als Spoed 24/7 en Het gezin staan nog dichter bij de leefwereld van de Vlaming en wat er dagelijkse gebeurt. Dankzij de vernieuwende camerasystemen zitten de kijkers middenin de actie. In 2018 zoekt Eén nog andere arena’s op en andere manieren om te filmen, met onder andere het nieuwe Politie 24/7.

Ook entertainment en humor hebben een plaats op Eén. Zo kregen De 3 wijzen en Steracteur sterartiest een hedendaagse update. De quiz met Kobe Ilsen keert dit voorjaar terug. Binnenkort zeggen we ook weer Sorry voor alles, het programma keert terug met vier afleveringen. Sorry voor alles veroverde enkele weken geleden een International Emmy award, de meest prestigieuze erkenning voor televisieprogramma’s. Philippe Geubels brengt dit voorjaar met Taboe dan weer comedy terwijl hij ook een gevoelige snaar raakt.

Een gevarieerd aanbod voor iedereen

Ontdek  hieronder alles over de nieuwe programma’s van Eén. Via deze link vind je meer info over de programma’s en hun startdata.

FICTIE

In de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor, met onder andere Maarten Nulens, Els Dottermans en Dirk Van Dijck, wordt het leven van Tristan Devriendt helemaal overhoop gehaald wanneer hij plots kanker krijgt.

In het langverwachte tweede seizoen van Salamander ontdekt hoofdinspecteur Gerardi (Filip Peeters) een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen. Door zijn onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….

Loslopend wild & gevogelte is terug met een gloednieuw vierde seizoen en toont in zijn eigengereide stijl hoe vrouwen en mannen zich in bochten moeten wringen om in deze veeleisende tijden het einde van de dag te halen.

Wie de familie Welvaert mist, kan in afwachting van het derde en laatste seizoen van Eigen kweek, vanaf donderdag 4 januari bij Eén opnieuw genieten van het tweede seizoen, met onder andere Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, en  Maaike Cafmeyer.

In de spannende, Nederlandse succesreeks Klem ontdekt Hugo Warmond dat zijn jongste dochter vriendinnen is met de dochter van de gevaarlijke crimineel Marius Milner...

Op vrijdagavond kunnen de kijkers genieten van buitenlandse topfictie, waaronder het tweede seizoen van Outlander, de derde reeks van Poldark, en het twintigste seizoen van Midsomer murders.

REPORTAGE EN DOCUMENTAIRE

In het nieuwe Down the road gaat Dieter Coppens samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan: ze maken een roadtrip door zeven landen en verleggen zo hun grenzen.

Arnout neemt de kijkers in de nieuwe docureeks De zoo 175 (werktitel) op zijn eigen enthousiaste manier op sleeptouw doorheen de wonderbaarlijke geschiedenis van de Antwerpse ZOO, die al generaties lang tot de verbeelding spreekt.

In de intieme docureeks Afscheid maakt Karine Claassen het onbespreekbare bespreekbaar: ze volgt zes mensen tijdens de laatste weken en maanden van hun leven.

Dieter Coppens is nog met een tweede programma te zien dit voorjaar: hij duikt onder in de dierenwereld en volgt een half jaar lang het kruim van de Belgische dierenexperts, en brengt unieke verhalen over mens en dier.

In het nieuwe Mij overkomt het niet praat Fatma Taspinar met zes mensen die ongewild een ongeluk veroorzaakten, en die als dader of “veroorzaker” door het leven moeten.

De documentairereeks M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders tijdens hun zoektocht naar een leven dat beter past en minder wringt.

Wat kunnen we als Belgen leren van onze buren? Dat onderzoekt Kobe in de nieuwe reportagereeks Op één. Hij reist de wereld rond en bezoekt hij de slechtste en de beste leerlingen van de klas rond thema’s als wonen, veiligheid en obesitas.

In Vandaag over een jaar ontvangt Cath Luyten bij haar in de studio elke week een aantal gewone Vlamingen die in 2017 iets bijzonders willen realiseren – zowel grote als kleine plannen. Na een jaar wandelen ze onder luid applaus de studio weer binnen: zijn ze geslaagd in hun persoonlijke missie?

Politie 24/7 brengt een waarheidsgetrouwe weergave van het werk van Lokale Politie Antwerpen zoals de wijkteams, het snelle responsteam, de mobiele eenheid, de gerechtelijke afhandeling, en het hondenteam.

In het nieuwe Nederlandse programma Dance around the world reizen voormalig modern danser Jan Kooijman en voormalig hiphopdanser Ish Aït Hamou de wereld rond om de meest bijzondere dansen te leren en zo in de cultuur en tradities van een land te duiken.

In haar nieuwe programma ontmoet Kristel Verbeke jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar en praat met hen over wat hen écht bezig houdt. Ze praat met hen door over thema’s als geluk, opvoeding, perfectionisme, vooroordelen en verdriet.

Natuurlijk is ook het reportageprogramma Pano weer terug met pakkende en onthullende verhalen.

ENTERTAINMENT EN HUMOR

Saartje Vandendriessche neemt het in het avontuurlijke Op de man af elke week op tegen een bekende man, in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen. Ze wordt daarbij bijgestaan door Els Snauwaert en Hanna Mariën.

In het spraakmakende Taboe gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen, zoals mensen met een andere huidskleur en holebi’s, en brengt dan comedy over hen, voor hen.

In De columbus trekt Wim Lybaert erop uit met zijn zelfgebouwde huis op wielen en met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. In goed gezelschap genieten Wim en zijn gasten, waaronder Lieve Blancquaert, Filip Peeters en Hilde Crevits, van vrije tijd die echt vrij is.

Na de succesvolle remake van het legendarische panelprogramma De 3 wijzen vorig jaar trekt Kobe Ilsen terug zijn strak pak en opvallende schoenen aan voor een tweede seizoen, met vertrouwde wijzen als Maaike Cafmeyer en Jeroen Meus en nieuwe gezichten als Julie Van den Steen en Adriaan Van den Hoof.

In zijn nieuwe programma Van algemeen nut nodigt Steven Van Herreweghe enkele bekende en minder bekende mensen uit die ooit op televisie geweest zijn. Samen met hen zoomt Steven elke week even dieper in op hun televisiemoment en geeft het op alle mogelijke manieren een tweede leven.

In Het collectief geheugen, gepresenteerd door Kamal Kharmach argumenteren kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire elke week, samen met een bekende gast, welke gebeurtenissen, personen en voorwerpen we in ons collectief geheugen opnemen.

SHOWS EN SPECIALS

Wie sleept er dit jaar een felbegeerde MIA in de wacht? Dat ontdekken de kijkers op dinsdag 30 januari tijdens een wervelende liveshow op Eén.

Dit jaar stuurt de VRT het Leuvense talent Laura Groeseneken naar Lissabon om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Heel Vlaanderen kan samen met Eén meesupporteren voor de Rode Duivels. Ze trekken naar Rusland voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018.

De special De ronde 101 geeft een blik voor en achter de schermen van de 101ste editie van De ronde van Vlaanderen uit 2017.

In 2018 slaan Eén en Kom op tegen kanker de handen weer in elkaar met de campagne en liveshow Iedereen tegen kanker.

DAGELIJKSE PROGRAMMA’S

Dagelijks op post zijn uiteraard Dagelijkse kost, Blokken, Het journaal, Iedereen beroemd, Thuis, en Van Gils & gasten.

 

Fotomateriaal van alle programma's is te vinden via pers.vrt.be. Via deze link kan je uitgebreide informatie vinden over de programma's en hun startdata.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos