Skip to Content
Philippe Geubels start in juni met opnames van komische fictiereeks

Philippe Geubels start in juni met opnames van komische fictiereeks

Geub speelt Geub in Geub

Philippe Geubels houdt van acteren. Hij had al ervaring met zware dramatische rollen, dankzij zijn rol in K3 en het dierenhotel, maar nu wil Philippe ook eens iets luchtigs proberen. Dat is Geub (werktitel) geworden, een uit zijn voegen gebarsten sitcom waarin Philippe -uiteraard- de hoofdrol vertolkt.

In Geub krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. 

Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te geraken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages maar vooral van het komische precisiewerk van Philippe Geubels.  

De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Netmanager Eén, Olivier Goris: "Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers Geub straks in het echt te zien krijgen, op Eén."

 

Geub wordt geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan Geubels en de Belgen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie ligt in de kundige handen van Mathias De Neve.

De reeks zorgt voor een primeur omdat ze zowel op Eén als op de commerciële zender RTL Nederland te zien is. Geub wordt geproduceerd door Woestijnvis. Voor de coproductie met RTL wordt samengewerkt met Pretpraters NL Producties.

De opnames starten volgende maand en de reeks zal in de loop van 2019 klaar zijn.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos