Phara de Aguirre presenteert vanaf dit najaar Koppen

Phara de Aguirre presenteert vanaf dit najaar Koppen

Tim Verheyden wordt chief storyteller bij Het journaal

Maandag 22 juni 2015 — Koppen, het reportagemagazine van Eén, verwelkomt vanaf dit najaar Phara de Aguirre als nieuwe gastvrouw. De voorbije maanden maakte ze al enkele reportages en vanaf komende seizoen neemt ze de presentatie op zich. Tim Verheyden gaat binnenkort aan de slag bij het Journaal. Als chef storytelling zal hij meewerken aan het verhalende karakter van nieuwsreportages.

Phara de Aguirre: “Vier jaar Panorama was een geweldige leerschool in het maken van lange reportages. Ik ben de collega’s die me de knepen van het vak geleerd hebben dan ook zeer dankbaar. De voorbije maanden heb ik naast mijn werk bij Panorama ook enkele reportages voor Koppen gemaakt en dat smaakte naar meer. ’t Was een hele eer voor mij om Panorama te presenteren, ’t zal een hele eer zijn om in de voetsporen van Wim de Vilder en Tim Verheyden Koppen te mogen presenteren.”

 

Tim Verheyden: “Eerst en vooral wens ik Phara veel succes! Ik kijk terug op twee boeiende jaren bij Koppen waar ik de kans heb gekregen om reportages te maken over onderwerpen die me nauw aan het hart liggen, zoals ‘Made in Bangladesh’ of ‘Suikervrij’. Het was ook een eer om het gezicht te mogen zijn van een programma dat met veel creativiteit maatschappelijke thema’s op de agenda durft te zetten.  Bij Koppen hield ik me ook al intens bezig met de manier waarop het verhaal wordt verteld, vanaf augustus begin ik dan als chief storychef storytelling bij Het Journaal, een job die in deze boeiende tijden voor de journalistiek meer dan ooit relevant is.”

Panorama keert volgend najaar terug op Canvas met een nieuwe presentator of presentatrice, daarover later meer nieuws

Phara de Aguirre / copyright: VRT