Skip to Content
Phara de Aguirre choqueert eigen kinderen

Phara de Aguirre choqueert eigen kinderen

Verder in Van algemeen nut: Kürt Rogiers, Sandra Kim, truckers en poëzie.

Phara de Aguirre is voor Steven Van Herreweghe de queen of duiding. Als journaliste is het haar taak om alles te kaderen en dat doet ze doorgaans schitterend. Toch vond Steven een fragment terug waarin ze zonder enige duiding haar kinderen en vijf andere tieners naar expliciete seks- en geweldscènes laat kijken. 

Phara de Aguirre: “Ik moest een reportage maken voor Terzake. Als je dan kinderen en hun vriendjes in huis hebt, vraag je of je hen mag gebruiken voor een experimentje.”

Phara de Aguirre toont seks en geweld

In 1996 maakte Phara voor Terzake een reportage over waarschuwingssymbolen op tv-programma’s: zijn ze geschikt voor kinderogen? Ze interviewde daarvoor haar eigen kinderen en liet hen ongefilterd geweld en seks zien. Had ze daar wel goed over nagedacht?

Kürt Rogiers was bijna omroeper bij de openbare omroep

Voor de negende keer op rij heet een VTM-boegbeeld de kijkers welkom in de generiek van Van algemeen nut. Wie herkende hem? Het is Kürt Rogiers! Het scheelde niet veel of hij was omroeper geworden bij TV2. Steven gunt hem vanavond een herkansing. 

 Kürt Rogiers gekscheert: “Ik had een omroeper van de VRT kunnen zijn, nu de baas van Studio100 en met James Cooke op een boot gezeten. Het was me niet gegund…” 

Sandra Kim redt haar Eurosonghit

Steven vond een super schattige, maar super valse versie van J’aime la vie in het VRT-archief. Sandra Kim komt zowaar zelf helpen om het fragment toonvast in het archief terug te zetten.

 En ook:

Ludo Busschots speelt in 1983 een trucker in de serie Transport en zet kwaad bloed bij… truckers. Het was zo erg dat ze zelfs de VRT blokkeerden. En Freddy Vandermeersch ontdekt poëzie in de meest alledaagse dingen ter wereld. 

Van algemeen nut: donderdag 11 april om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos