Peter Van de Veire en Danira Boukhriss presenteren een nieuwe editie van Steracteur Sterartiest

Peter Van de Veire en Danira Boukhriss presenteren een nieuwe editie van Steracteur Sterartiest

Dit najaar laat Eén acteurs weer schitteren als zangers in Steracteur Sterartiest

Het kersverse presentatieduo Peter Van de Veire en Danira Boukhriss zal een nieuwe lichting acteurs begeleiden in hun transformatie van steracteur naar sterartiest.

Ruim tien jaar nadat Stan Van Samang de allereerste editie won van Steracteur Sterartiest, zoekt Eén dit najaar tijdens een spetterende show opnieuw acteurs en actrices die ook een aardig mondje kunnen zingen en daarmee tegelijk geld verdienen voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Een deskundige jury beoordeelt de zang- en podiumprestaties, maar het is de kijker die alles in handen heeft en beslist wie doorgaat naar de volgende aflevering. 

In 2006 won Stan Van Samang, in 2008 Free Souffriau en in 2009 Mathias Sercu. Elke stem van het publiek bracht ondertussen ook geld in het laatje voor hun zelfgekozen goede doel, en de winnaar kreeg daar nog eens een mooi bedrag bovenop. Voor Stan Van Samang betekende Steracteur Sterartiest de grote doorbraak als zanger. Ook acteurs die niet wonnen, plukten de vruchten van hun deelname aan Steracteur Sterartiest, zoals Niels Destadsbader en Eline De Munck.

Een ijzersterk format

Een decennium later staat deze ijzersterke formule nog altijd garant voor een ontspannende televisieshow waarbij de kijker elke week de verborgen zangtalenten van onze Vlaamse acteurs ontdekt. 

Eén zet dan ook met veel goesting de tanden in deze gloednieuwe editie van Steracteur Sterartiest. Olivier Goris, netmanager van Eén:

Steracteur Sterartiest is een superleuke show die perfect past bij Eén. Het enthousiasme is groot, want we worden al een tijdje overspoeld met dolblije reacties en subtiele hinten van mogelijke kandidaten. En met dit fantastische presentatieduo kunnen we nu echt aan de slag. Peter is muziekman in hart en nieren en Danira is eigenlijk stiekem een showbeest pur sang. Dat gaat spetteren en vonken geven straks.

Danira en Peter presenteren voor het eerst samen een programma en kijken erg uit naar hun samenwerking.

Danira:

Steracteur Sterartiest is voor mij pure nostalgie. Als tiener was ik een gigantische fan. Ik heb elke aflevering van de vorige reeksen gezien en ik ben echt superblij dat Steracteur Sterartiest na tien jaar terug te zien is op Eén. Ik ben enorm vereerd dat ik het mee mag presenteren en kijk er heel erg naar uit om dit samen met de grote Peter Van de Veire te doen.

Peter:

Zonder Steracteur Sterartiest had Stan Van Samang misschien nog al zijn haar gehad maar wellicht niet zo’n grote carrière. Ik kijk nu al uit naar het moment dat we alweer een acteur zingend kunnen laten schitteren op Eén én meteen een extra carrière kunnen lanceren. Dat ik de nieuwe versie van Steracteur Sterartiest mag presenteren met één van de grootste jonge talenten op dit moment maakt me gelukkiger dan het juiste cadeautje op Kerstavond.

Steracteur Sterartiest, later dit najaar op Eén.

 

NIET VOOR PUBLICATIE:

Peter en Danira zijn voorlopig niet beschikbaar voor interviews.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos