Pano: Wie is Youth for Climate?

Pano: Wie is Youth for Climate?

Woensdag 27 februari op Eén

Twee maanden al spijbelen tieners voor een krachtdadiger klimaatbeleid. Daarbij krijgen ze veel media-aandacht, maar ook negatieve commentaren. Op enkele weken tijd werden ze internationaal opgepikt. De jongerenvereniging Youth for Climate voert de druk op de politiek op. Maar wie is Youth for Climate? Worden ze aangestuurd of organiseren ze alles op eigen kracht?  Pano zoekt het uit en praat onder meer met de twee boegbeelden van de beweging: Anuna De Wever en Kyra Gantois.  

Kyra Gantois: “Wij zijn gewoon kwaad. Dat is gewoon zo. Wij zijn kwaad over alles: dat ze niet luisteren naar ons. Dat wij dit moeten doen terwijl we ook gewoon een normale jeugd willen. Maar wij kunnen geen normale jeugd hebben omdat we bang zijn.”

Anuna De Wever: “Ik heb echt heel veel schrik voor de toekomst.  En dat is realistisch ook want iedereen doet gewoon verder alsof alles ok is, terwijl we duidelijk in een crisis zitten. Maar we behandelen het echt niet als een crisis en dat is waardoor dat ik aan het panikeren ben. Angst is echt onze grootste drijfveer. Dat zou niet mogen als zeventienjarige. Dat is echt niet gezond gewoon.”

Ook de dochters van Pano-reporter Sarah De Bisschop willen de oudere generaties bewuster maken. Maar achter welke vlag lopen ze?

Pano: Wie is Youth for Climate?: woensdag 27 februari om 21.25 u. op Eén.

Een reportage van Sarah De Bisschop
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos