Skip to Content
Pano praat met prins Laurent

Pano praat met prins Laurent

De strijd van prins Laurent - woensdag 13 februari om 21.25 u. op Eén

De brief van prins Laurent aan premier Michel deed stof opwaaien. De prins klaagt dat de regering hem niet geholpen heeft om het geld van zijn vzw te recupereren. Geld dat hij tegoed heeft van Libië, nadat dat land een contract opzegde voor een bebossingsproject van de vzw van de prins. “Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen,” zegt de prins. Maar nu steekt hij al zijn tijd in zijn juridische strijd.

Prins Laurent praat. In Pano. Over zijn passies en zijn drijfveren. Over zijn woede en ontgoocheling. Het enfant terrible probeert de typecasting te overstijgen. Tegelijk zoekt Pano uit wat er nu écht gebeurd is met het kapitaal van Khaddafi in België. Spijtige misverstanden, of worden er potjes gedekt gehouden?

Uniek aan deze reportage is ook dat VRT en RTBF de handen in elkaar geslagen hebben: journalisten Wim Van den Eynde en Maité Warland hebben hun hele onderzoek samen gevoerd.

Het resultaat is gelijktijdig te zien in Pano en Questions à la Une. En ook dat is een primeur.

De strijd van prins Laurent - in Pano op woensdag 13 februari om 21.25 u. op Eén

Reportage: Wim Van den Eynde en Katrien Kubben
​Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos