Pano: ‘Nooit meer lockdown?’

Pano: ‘Nooit meer lockdown?’

Pano meet de impact van het nieuwe coronavirus op de economie. De economische klap van  deze crisis leidt niet enkel tot omzetverlies, maar ook tot frustratie en persoonlijke drama’s. Er is harde kritiek op de overheid, van topondernemers tot kleine zelfstandigen.
Veel bedrijven vechten voor hun toekomst, en proberen ze zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. In Plopsaland hopen ze op een snelle, veilige start: “een boomstammetje tussenlaten, zodat je per ‘bubbel’ veilig gebruik kan maken van de attractie.” Plezier maken in een anderhalvemetersamenleving.
Sommige bedrijven blijven gewoon draaien, bij andere zorgt de coronacrisis voor een meerverkoop, maar heel veel bedrijven dreigen ook kopje onder te gaan. Het lijkt een ‘survival of the fittest’ te worden.
Wat brengt de toekomst? Hoe slagen we erin om de juiste balans te vinden tussen gezondheid en economie? Hoe pakken we een eventuele tweede lockdown aan?

Pano, ‘Nooit meer lockdown?’ woensdag 13 mei om 20.50u op Eén. Een reportage van Michael Van Droogenbroeck en Fabian Lefevere. Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos