Skip to Content
Pano in het kielzog van ondernemer Marc Coucke

Pano in het kielzog van ondernemer Marc Coucke

"De aankoop van Anderlecht heb ik bedisseld tussen de winkelrekken"

In de voorlopig laatste Pano volgt reporter Stijn De Groote zes weken in het kielzog van Vlaanderens bekendste en meest flamboyante ondernemer. Marc Coucke neemt hem mee naar Durbuy, naar Pairi Daiza en natuurlijk naar de grasmatten van Oostende en Anderlecht. De ondernemer houdt van verrassingen, en kan niet zonder een uitdaging, zo komt Stijn te weten. "De aankoop van Anderlecht heb ik bedisseld tussen de rekken van een winkel in het buitenland. Ik nam mijn copain apart, stelde hem de deal voor, vroeg hem: doe je mee? En hij zei ja. Maanden later heb ik hem gesms’t: ’t is binnen. Niemand wist ergens van.”

"Ik denk out of the box"

Als het saai wordt en de uitdaging weg is, hoeft het niet meer voor Marc. Dat zag ook Patrick Lefevere, de wielerbaas van Quickstep: “Bij de vorige ploeg kon hij zich moeien en dingen veranderen, bij ons liep de organisatie op wieltjes en dus zei Marc plots: Ik ben het beu, ik kan hier niets aan toevoegen, dus ben ik weg.” Marc Coucke ziet de details en wil de controle. Bijvoorbeeld ook over het bekende hotel Sanglier des Ardennes dat hij in Durbuy verbouwt. “Ik denk out of the box, de dingen die evident zijn, stel ik net in vraag.”

Schadeclaim

Over de donkere wolken die boven zijn hoofd hangen met de schadeclaim die Perrigo eist na de overname van Omega Pharma, geeft hij toe: “Dat is ambetant ja.” Maar Coucke investeert intussen lustig verder. Als Stijn hem meeneemt naar Neerpede, waar de oefenterreinen van Anderlecht liggen, reageert hij: “Dit zou zeker kunnen als locatie voor het nieuwe stadion dat ik wil bouwen”. Dat Coucke hier nu pas voor het eerst komt, nota bene op de gronden die hijzelf jaren geleden heeft gekocht, zegt veel over zijn imperium. 

Pano: woensdag 18 april om 21.25 uur op Eén.

Reportage: Stijn De Groote 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos