Over eten: Wat doet koffie met ons lichaam?

Over eten: Wat doet koffie met ons lichaam?

Danira kickt af van koffie, Kobe volgt Natalia, en ontdekt hoe zuurdesembrood wordt gemaakt

​Woensdag in Over eten probeert Danira een maand lang zonder koffie te leven. Niet zo gemakkelijk voor iemand die doorgaans acht koppen per dag drinkt. Kobe leert zuurdesembrood maken – en dat is een grotere uitdaging dan je denkt. En we registreren wat zangeres Natalia naar binnen speelt voor en na een optreden.

Over eten: woensdag 1 juni om 20.35 uur op Eén.

Wat doet koffie met je lichaam?

Op een gemiddelde dag drinkt Danira niet minder dan acht koppen koffie. Dat is behoorlijk veel, vindt ze zelf ook.

's Avonds in mijn bed denk ik al aan de koffie van de volgende ochtend. Zo erg is mijn koffieverslaving.

Voor ik ga douchen, neem ik al een koffie. Na mijn douche neem ik een volgende koffie. Dan neem ik mijn ontbijt, terwijl de derde koffie doorloopt. Als ik koffie drink, heb ik het gevoel dat ik alerter ben, scherper sta.

Daarom gaat ze voor Over eten de uitdaging aan: een maand zonder koffie, en bij uitbreiding zonder cafeïne. Want acht koppen, wat doet dat met je lichaam? En plots geen koffie meer drinken, wat doet dát met je lichaam? Heb je koffie wel nodig? Of het Danira lukt om een maand te weerstaan aan de lokroep van cafeïne, zie je woensdag.

Brood met bacteriën

Kobe duikt onder in een heel aparte wereld; de wereld van zuurdesem. Dat is brood dat gemaakt wordt zonder gist, enkel met water, bloem en… bacteriën. Brood zoals het duizenden jaren geleden gemaakt werd. Een heel tijdrovende bezigheid, dat kunnen we al verklappen; Kobe doet er meer dan een week over om z’n brood gebakken te krijgen. Een week.  Nochtans vind je zuurdesem tegenwoordig ook bij veel bakkers. Hoe spelen zij dat klaar?

Wat eet... Natalia?

Wat eet… Natalia? Kobe treft de zangeres op een voor haar belangrijke dag; de voorstelling van haar nieuwe CD. Wat eet zij op zo’n spannende dag? Wat doet zij om slank te blijven? Wat zijn haar guilty pleasures? En wat kunnen wij daarvan opsteken?

De weg van... een suikerklontje

In De weg van… volgt Over eten het suikerklontje, helemaal terug tot de biet op het veld.

Over eten: woensdag 1 juni om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos