Over eten: het bijzondere eetverhaal van Bart De Wever

Over eten: het bijzondere eetverhaal van Bart De Wever

Elke woensdag op Eén

Vanaf morgen 20 april presenteren Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis Over eten op Eén. In de eerste aflevering onderzoekt Danira of smoothies wel zo gezond zijn. Kobe ontdekt dat er in heel wat voedingsmiddelen kleurstoffen zitten, en hij gaat op stap met Bart De Wever, op zoek naar zijn buitengewoon eetverhaal.

Over eten: woensdag 20 april om 20.35 uur op Eén.

Smoothies gezond?

In zowat elke stad of winkelcentrum vind je een verse sappenbar. Lekkere smoothies met heel veel fruit in. Maar Danira merkt iets vreemds op:

Ik heb een smoothie van een halve liter heel makkelijk opgedronken. Toen ik probeerde om de stukken fruit apart op te eten, zat ik al heel snel vol. Hoe kan dat?

Ze gaat op onderzoek uit en praat met diëtisten en professoren: zijn smoothies wel zo gezond als we denken?

Kleurstoffen onschuldig?

Kobe stelt vast dat er in heel wat voeding kleurstoffen zitten, ook in producten waarvan je dat helemaal niet verwacht - denk maar aan kaas, bijvoorbeeld, of mayonaise. En dat is geen toeval. Kobe zoekt uit waarom dat zo is en of dat gevolgen heeft als we die binnenspelen.

Hij  ontdekt dat niet alle kleurstoffen een even onschuldige oorsprong hebben, zoals de rode kleurstof in Fristi... En sommige kleurstoffen kunnen zelfs schadelijk zijn voor kinderen. 

Wat eet... Bart De Wever?

In Over eten gaan Kobe en Danira een dag op stap met een bekende Vlaming die een bijzonder eetverhaal heeft. Kobe keek mee in het bord van N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Een man die bijna vijf jaar geleden zijn eetpatroon drastisch omgooide en liefst zestig kilogram vermagerde. Wat moet hij doen, en vooral wat moet hij laten, om dat vol te houden?

Ik ben vroeger al eens 30 kilo afgevallen en toen nog eens hetzelfde. Maar je komt in een moeilijke periode, de kilo's vliegen er terug aan, en binnen de korste keren sta je verder dan je begonnen bent.  

En het verschil met toen is dat ik nu heb aanvaard dat zonder een andere levensstijl na een dieet,  ik gedoemd ben om terug dik te worden.  

De weg van... konijn met pruimen

Welke weg ons eten aflegt, krijgen we zelden te zien. En soms willen we het niet zien. Over eten brengt wekelijks een product of gerecht in beeld, en bekijkt hoe het op ons bord terechtkomt. Deze week is dat meteen confronterend: van konijn met pruimen terug tot een levend konijntje.   

Over eten: elke woensdagavond om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos