Skip to Content
Over eten: kan Kobe Ilsen de gigantische "Vulkaan van Balen" oppeuzelen?

Over eten: kan Kobe Ilsen de gigantische "Vulkaan van Balen" oppeuzelen?

Kobe test hoe groot porties op restaurant zijn en Danira volgt Herman Brusselmans in "Wat eet...?"

In de tweede aflevering van Over eten zoekt Danira Boukhriss uit of het mogelijk is een cake te bakken zonder suiker. Kobe Ilsen probeert de gigantische "Vulkaan van Balen” naar binnen te krijgen - of is dat misschien toch een te grote portie? En in de rubriek "Wat eet..." volgen ze Herman Brusselmans.

Danira gaat de uitdaging aan om een "Cake Zero" te maken. Als een Coke zero kan, een frisdrank zonder suiker, dan moet dat toch ook met een cake lukken? In haar zoektocht komt Danira zoetstoffen als aspartaam en stevia op het spoor. Lukt het om met die zoetmakers de perfecte, suikerloze cake te maken?

Kobe heeft het voor een keer niet over wát er op ons bord ligt, maar hoevéél. Hij gaat langs in een aantal restaurants en bestelt er telkens een "gewone" spaghetti bolognaise. Zo’n gewone portie zou om en bij de 450 gram mogen wegen. Maar hoe zit het met de werkelijke portie in zijn steekproef? En hoe kunnen we onze porties beter in de hand houden? Kobe leert een aantal eenvoudige maar doeltreffende trucjes. En probeert tussendoor om even de gigantische "Vulkaan van Balen” op te peuzelen: een gerecht dat bestaat uit een uitgehold brood, meer dan 1 kilo spaghetti met saus en kaar, vier satés en een pikante vuurburger..

Wat eet… Herman Brusselmans? Danira ontmoet de bekende schrijver laat in de namiddag als hij net wakker is. Brusselmans leeft vooral ’s nachts, rookt als een schoorsteen en eet en drinkt amper. Woensdag het verslag van een wel heel bijzonder eetpatroon.

In "De weg van" deze week: de weg van een paasei. Zondag is het Pasen en smult iedereen van kleine en minder kleine chocolade eitjes. Maar hoe worden die gemaakt? En Kobe en Danira onderzoeken weer een mythe. Deze week: van wortelen krijg je betere ogen. Is dat een mythe of zit er waarheid in? Het antwoord krijgen we van professor Tara Grauwet.

Over eten: woensdag 12 april om 20.35 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos