Over eten: Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Over eten: Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Danira volgt hordeloopster Axelle Dauwens, onderzoekt vleesvervangers, en we volgen de weg terug van bloedworst tot varken

Op woensdag 4 mei is er de derde aflvering van Over eten. Daarin schrikt Danira Boukhriss Terkessidis van de samenstelling van een aantal vegetarische vleesvervangers, en volgt ze hordeloopster Axelle Dauwens, die een strikt eetpatroon volgt, in rechte lijn naar de Olympische Spelen.

Kobe Ilsen onderzoekt dan weer hoe verpakkingen schreeuwen om de aandacht van kinderen - en waarom dat vooral ongezonde producten zijn. En test: kun je kinderen ook verleiden om gezonder te snacken? Verder volgen we de weg van ambachtelijke bloedworst terug naar het varken.

Over eten: woensdag 4 mei om 20.35 uur op Eén.

Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Kobe stuurt een aantal kinderen de supermarkt in met een speciale bril, die feilloos registreert waar zij zoal op letten. Het resultaat: vooral felle kleuren, kinderfiguurtjes en tv-helden trekken hun aandacht. Maar die figuurtjes en helden staan vooral op de verpakking van ongezondere producten: koekjes en chips.

Over eten gaat na of die kindermarketing ook zou werken op gezondere producten. Kobe schakelt daarvoor de hulp in van De helden van Ketnet.

Gezonde vleesvervangers?

Danira trekt ook de supermarkt in. Haar oog valt op het rijke en steeds groter wordende aanbod aan vegetarische vleesvervangers. Vaak hebben ze dezelfde naam en vorm als het vlees dat ze willen vervangen. Maar zijn ze ook gezonder, zoals veel kopers van die vervangers veronderstellen?

Wat eet... hordeloopster Axelle Dauwens?

Hordeloopster Axelle Dauwens zit in de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen in Rio. Om daar top te zijn, moet ze niet alleen veel trainen, maar ook een strikt voedingsplan volgen. Eten, sporten, eten, sporten, eten… en slapen. Zo kan je haar leven samenvatten. Danira trok een dagje op met Axelle: wat eet zij wel en wat niet? Heeft zij moeite om te verleidingen te weerstaan?

De weg van... bloedworst

In de eerste uitzending toonde Over eten hoe konijn in een stoofpotje terecht kwam. Deze week krijgt u te zien hoe bloedworst gemaakt wordt: van bloedworst, terug tot het varken.

Over eten: woensdag 4 mei om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos