Over eten: Is kokosvet dé ultieme vetstof?

Over eten: Is kokosvet dé ultieme vetstof?

En mag je spinazie opnieuw opwarmen?

Dinsdag 18 april 2017 — Op woensdag 19 april maakt Danira Boukhriss in Over eten haar eigen superfood. Kobe Ilsen zoekt uit hoe fantastisch dat veelbelovende kokosvet nu écht is. En welke weg volgt rundstong in Madeirasaus? En wat belandt er op het bord van MNM-DJ Julie Van den Steen?

Over eten: woensdag 19 april om 20.35 uur op Eén

 

Ze zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit de winkelrekken: chiazaad, gojibessen, macapoeder, hennepzaad,… of kortweg: superfoods. Maar hoe super zijn die echt? Een zoektocht die Danira bij een apotheker en een dierenspeciaalzaak brengt. Danira gaat ook zelf aan de slag en maakt haar eigen superfood.

Nog zo’n nieuwkomer in de keuken is kokosolie. Een vetstof die zo gezond is dat je best niks anders meer gebruikt. En niet alleen in de keuken... Maar klopt het wel? Is kokosvet dé ultieme vetstof? Kobe zoekt het antwoord.

Wat eet MNM-Dj Julie Van den Steen? Ze is door een streng dieet 15 kilogram vermagerd. En dat op amper één jaar tijd. Kobe trok een dagje op met Julie. Hoe gaat zij om met de beperkingen van een dieet? En hoe tevreden is ze 15 kg later?

In "De weg van" volgen we deze week de weg van rundstong in Madeirasaus. En Danira en Kobe ondergraven een nieuwe mythe- of niet: spinazie mag je nooit opnieuw opwarmen. Is dat een mythe of is het waar?

Over eten, woensdag 19 april om 20.35 uur op Eén.