Over eten: In het spoor van THUIS-actrice Marleen Merckx

Over eten: In het spoor van THUIS-actrice Marleen Merckx

En verder: de weg van een hartsnoepje en het verhaal van de garnaal, een oer-Vlaams product

Op woensdag 24 mei trekt Kobe Ilsen voor Over eten naar de zee: hij is in Oostduinkerke gaan kijken hoe de garnaalvissers in Oostduinkerke nu al meer dan 500 jaar garnalen uit de zee halen. De Belgen verorberen maar liefst 6000 ton garnalen per jaar en die garnalen moeten eerst gepeld worden natuurlijk. Een zeer arbeidsintensief werk, dus iets dat niet alleen in eigen land gebeurt. Maar zijn die verse garnalen dan wel echt zo vers als we ze in de supermarkt kopen? 

Wat eet actrice Marleen Merckx, Simonne uit THUIS? Danira Boukhriss volgt Marleen tijdens een opnamedag.

De weg van een hartsnoepje

Ze zien er bijzonder schattig uit, maar gezond zijn ze niet. Welke weg legt een hartvormig snoepje af?  En gedroogd fruit wint almaar aan populariteit. Maar is gedroogd fruit ook even gezond als vers fruit? Zitten er evenveel vitaminen in en kan je het vervangen door je dagelijkse portie vers fruit?

Verder doorprikken Kobe en Danira alweer een mythe, of is dit toch een waarheid: blijft een ingeslikte kauwgom zeven jaar in uw maag zitten?

Over eten: woensdag 24 mei om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos