Over eten: hoeveel vitaminen zitten er nog in vers gemaakte soep? En wat is het verschil met kant-en-klare soepen?

Over eten: hoeveel vitaminen zitten er nog in vers gemaakte soep? En wat is het verschil met kant-en-klare soepen?

Wat eet voetbalster Imke Courtois? En waarom is de jeugd zo zot van energiedranken?

Op woensdag 17 mei maakt Over eten er een soepje van: heel wat mensen drinken soep omwille van de vitaminen die erin zitten maar hoe gezond is soep echt? En is verse soep sowieso vitaminerijker dan kant-en-klare soepen? Hoeveel van die vitaminen overleven het bereidingsproces? Kobe Ilsen laat het testen in een labo en vergelijkt met kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Het resultaat is behoorlijk verrassend.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat zestig procent van de jongeren energiedrankjes gebruikt, zoals Red bull of Nalu bijvoorbeeld. Vijftien procent van hen drinkt ze zelfs dagelijks. Omdat ze lekker zijn, maar ook omdat ze de concentratie aanscherpen en sportprestaties verbeteren. Zo zeggen de jongeren zelf. Maar artsen zijn bezorgd, want grote hoeveelheden cafeïne kunnen gevaarlijk zijn bij jongeren. Zij pleiten in Over eten vastberaden voor een verbod op energy drinks onder de zestien jaar.

Wat eet Imke Courtois?

Voetbalster Imke Courtois bereidt zich samen met de andere Red Flames voor op het EK voetbal in Nederland deze zomer. En naast haar afmattende sportcarrière heeft Imke ook nog een ‘gewone’ job als onderzoekster aan de universiteit. Imke moet evenwichtig en gezond eten in functie van haar sport. Maar hoe doet ze dat in combinatie met haar day time job? Danira Boukhriss volgde haar op stage met de Red Flames en op een wedstrijddag.

Hoe wordt een hostie gemaakt? 

Het is volop de periode van de eerste communies. Over eten volgt de weg van een hostie. 

En wat klopt er van deze mythe: de vitaminen zitten bij een appel nét onder de schil. Kobe en Danira zoeken het uit.

Over eten: woensdag 17 mei om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos