Skip to Content
Over eten: hoeveel calorieën verbranden Kobe en Danira?

Over eten: hoeveel calorieën verbranden Kobe en Danira?

Tweede aflevering Over eten helemaal in het teken van kilocalorieën

In de tweede uitzending van Over eten hebben Kobe Ilsen en Danira Boukhriss het over calorieën. Of beter gezegd: kilocalorieën. Ze zijn de basis van elk voedingsmiddel, iedereen heeft het erover, maar wat zijn ze precies? 

Calorieën verbranden

Om dat uit te zoeken, laat Danira een aantal voedingsmiddelen in brand steken. Calorieën kan je dus verbranden, blijkbaar ook heel letterlijk.

Hoeveel calorieën we ‘echt’ verbranden in ons lichaam, leren Kobe en Danira dan weer in het ziekenhuis bij topdokter Elisabeth De Waele. Zij bepaalt hun basaal metabolisme: dat is het aantal kilocalorieën dat je verbrandt in rust.

Hoe neemt je lichaam calorieën op?

BV-koppel Aster Nzeyimana en Lize Feryn test dan weer hoeveel kilocalorieën daarbij komen als je veel beweegt (bijvoorbeeld door het huishouden te doen), en als je veel sport. Het resultaat is enigszins verrassend.

Om alles in de praktijk om te zetten, houden Kobe en Danira elk een hele dag minutieus bij hoeveel calorieën ze innemen en hoeveel ze er verbranden. Kobe wil ook weten hoe dat opnemen van calorieën dan precies gebeurt in zijn lichaam. Hij slikt een camerapil om te zien welke weg calorieën afleggen. Uniek beeldmateriaal van Kobes binnenkant, dat hij bespreekt met Professor Tim Vanuytsel. 

Over eten trekt ook naar het laboratorium. Daar meten Kobe en Danira de precieze caloriewaarde van voeding. En ze zoeken uit of die overeen komt met wat fabrikanten op de verpakking vermelden. Kobe trekt een dag op met actrice Nora Gharib. Zij is helemaal niet bezig met calorieën tellen. In tegendeel: zij start de dag het liefst met een hamburger en hoopt zelfs wat kilootjes bij te komen.

Over eten: woensdag 7 november om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos