Skip to Content
Over eten: hoe laat je kinderen gezond eten?

Over eten: hoe laat je kinderen gezond eten?

Weten kinderen waar hun eten vandaan komt? Kobe en Danira zoeken het uit

In de voorlaatste aflevering van Over eten duiken Kobe Ilsen en Danira Boukhriss onder in de wereld van kinderen en eten. Uit de jongste voedselconsumptiepeiling blijkt dat 99% van de lagereschoolkinderen te weinig groenten eet. Uit diezelfde peiling blijkt ook dat kinderen veel meer dan goed voor hen is uit de restgroep eten en drinken: snoep, chips, chocolade, gesuikerde dranken... Te weinig groenten dus, en te veel snoep.

De grote Over eten toets

Zouden jongeren te weinig kennis hebben over eten? Meester Kobe en juffrouw Danira onderwerpen 100 leerlingen van de lagere school aan de grote 'Over eten overhoring'. Weten ze waar hun eten vandaan komt? Kunnen ze groenten benoemen? En weten ze wat gezond en ongezond is?

Groentechef Seppe Nobels gaat de uitdaging aan. Hij gebruikt zijn fantasie en creativiteit om de allermoeilijke eters toch aan de groenten te krijgen. Kinderdiëtiste Lobke Husson komt langs met tips.

De kantine van FC De Kampioenen

Dat kinderen te veel snoepen, ligt niet alleen aan hen. Ze worden voortdurend in de verleiding gebracht: een snoepje bij de bakker, ijsjes in de zwembadcafetaria en hotdogs in de voetbalkantine. Kan het aanbod – bijvoorbeeld in de voetbalkantine - niet wat gezonder? Kobe en Danira trekken naar de beroemdste kantine van het land, die van FC De Kampioenen, samen met sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck. Zij brengt handige tips mee.

Wat eet Jan Van Looveren?

​Danira loopt een dag in het spoor van presentator Jan Van Looveren. Hij heeft twee kinderen die hij al eens graag meeneemt naar de bioscoop. Ook daar: de verleiding van snoep, chips en popcorn. Zelf is Jan de laatste jaren heel hard op zijn voeding gaan letten en hij is heel gemotiveerd marathons beginnen lopen. Wat eet Jan Van Looveren?

Over eten: woensdag 12 december om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos