Skip to Content
Over eten: hoe gezond zijn kant-en-klare maaltijden en kan je leven van shakes?

Over eten: hoe gezond zijn kant-en-klare maaltijden en kan je leven van shakes?

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss doen de test

Morgenavond draait Over eten helemaal over kant-en-klaarmaaltijden. Het is de ziekte van deze tijd: iedereen is altijd druk-druk bezig. Een uitdagende job, kinderen, een druk sociaal leven: geen wonder dat vers koken er dan niet altijd van komt. Maar geen zorgen: van lasagne over balletjes in tomatensaus tot Aziatische wokgerechten, allen bestaan ze in kant-en-klare versies. Een enorme tijdswinst, dat wel, maar hoe gezond zijn die kant-en-klaarmaaltijden? Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zoeken het uit in deze zesde aflevering van Over eten.

Hoe gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden?

Kobe mag langsgaan bij Culinor, een grote speler op de markt. Hoe worden die maaltijden gemaakt? Over eten koopt ook een assortiment van honderd kant-en-klaarmaaltijden in verschillende supermarkten. Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven analyseert ze: hoe gezond zijn ze?

Een experiment: Danira leeft drie weken op maaltijdshakes

Kan het nog sneller dan een kant-en-klare lasagne, bijvoorbeeld? Ja, zo blijkt. Op het internet vind je reclame voor maaltijdshakes. Vloeibare voeding waar alle voedingsstoffen inzitten die iemand nodig heeft op een dag. Zijn dat de kant-en-klaarmaaltijden van de toekomst? 

Nooit meer koken, geen boodschappen meer moeten doen… nog sneller en eenvoudiger dus. Danira ziet dat wel zitten. Ze gaat voluit voor het experiment en schrapt drie weken lang alle vaste voeding van haar menu en leeft volledig op shakes. Wat doet dat met haar gezondheid? En wat doet dat met haar sociaal leven?

Leven (en eten) met diabetes

Wat eet auteur Lize Spit? Ze heeft een bijzonder eetverhaal: Lize heeft diabetes type 1. Dat betekent dat ze haar suikerinname voortdurend moet monitoren en dat ze zichzelf op tijd en stond insuline moet toedienen. Een hele opgave waar ze dag in dag uit mee bezig is. Kobe trok een dag met Lize op.

Over eten: woensdag 5 december om 20.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos