Over eten: Bestaan er gezonde suikers?

Over eten: Bestaan er gezonde suikers?

Verder: wat doet frisdrank met onze tanden, en hoe eet Siska Schoeters?

In Over eten gaat Danira morgen op zoek naar een gezonde suiker. Bestaat dat, of is het te mooi om waar te zijn? Kobe onderzoekt wat frisdrank doet met de tanden van de jeugd, en we kijken mee in het bord van Studio Brussel-stem Siska Schoeters.

Over eten: woensdag 18 mei om 20.35 uur op Eén.

Tandbederf

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de 15-jarigen al last heeft van tanderosie. Hun tandglazuur is aangetast. Kobe gaat na of dat komt door het drinken van frisdrank. Hij doet daarvoor een experiment met eieren, en komt tot een heel verrassende conclusie.

Gezonde suiker: bestaat dat?

De Belg eet gemiddeld 125 gram - of 20 klontjes - suiker per dag. Dat is volgens voedingsdeskundigen een pak meer dan goed voor ons is. Maar we houden van zoet en daarom stelt Danira zich de vraag: bestaat er geen gezonde suiker? Een zoektocht die haar uiteindelijk bij kokosbloesemsuiker brengt. Is kokosbloesemsuiker het best bewaarde geheim van de voedingswereld?

Wat eet... Siska Schoeters?

Ze presenteert het ochtendblok op Studio Brussel, is mama én in verwachting van haar tweede kindje. Siska Schoeters kan niet anders dan een interessant eetverhaal hebben. Bij haar vorige zwangerschap was ze zo'n 30 kilogram bijgekomen. Dat wil ze nu echt vermijden. Daarom neemt Siska een diëtiste in de arm. En hoe combineer je zo’n voornemen met een atypische job en een druk huishouden? Danira mocht een dag in het bord kijken van Siska. Het werd een bijzonder mooi en eerlijk portret.

De weg van... mozarella

Mozzarella: lekker op een broodje met tomaat en pesto, en ook een vaak gebruikte kaas op pizza. Maar hoe wordt mozzarella gemaakt? Waar komt het vandaan? Over eten toont de weg van geraspte mozarella op een pizza, helemaal terug tot melk.

Over eten: woensdag 18 mei om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos