Skip to Content
Oscar And The Wolf beloond met drie MIA’s

Oscar And The Wolf beloond met drie MIA’s

 

Oscar And The Wolf is met drie MIA’s de populairste artiest van de elfde editie van de Music Industry Awards (MIA’s) die vanavond werden uitgereikt. Oscar And The Wolf of Max Colombie ontving awards in de categorieën ‘Live Act’, ‘Solo Man’ en ‘Pop’.

Coely werd door het publiek gekozen als laureaat in de gloednieuwe categorie ‘Urban’. Zij ging ook aan de haal met de MIA voor ‘Solo vrouw’.

Nooit eerder kleurden de MIA’s zo vrouwelijk als in deze editie: vijf van de zeventien awards gingen naar vrouwelijke artiesten. Naast de twee awards voor Coely werd Melanie De Biasio beloond met de award voor ‘Auteur/Componist’ en mocht Blanche twee awards in ontvangst nemen: de felbegeerde MIA voor ‘Hit van het Jaar’ en de award in de categorie ‘Doorbraak’.

De MIA's werden vanavond uitgereikt tijdens een bruisende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel.

 

FOTO's: u vindt foto's van de rode loper, de liveshow en de artiesten op het persportaal van de VRT via pers.vrt.be.

VIA LEES MEER: wie werd er nog beloond met een MIA vanavond?

 

MIA’s voor jonge talenten en gevestigde waarden

Heel wat artiesten mochten op deze editie hun allereerste MIA in de lucht steken. Naast Blanche en Coely, die beiden twee awards mochten afhalen, scoorde ook Warhaus zijn eerste MIA in de categorie ‘Alternative’.

Na hun grote triomftocht van vorig jaar mocht Bazart dit jaar alweer twee awards mee naar huis nemen. Zij gingen aan de haal met de MIA in de categorieën ‘Nederlandstalig’ en ‘Groep’.

Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, scoorde een hattrick. Voor het derde jaar op rij nam hij de MIA voor ‘Dance’ mee naar huis. Hiermee liet hij aanstormend talent VRWRK en vaste waarden Soulwax en de broers Dimitri Vegas & Like Mike achter zich.

Net als vorig jaar was de MIA in de categorie ‘Vlaams Populair’ voor Niels Destadsbader. Een mooie afsluiter van zijn geweldig jaar waarin hij ook, samen met Miguel Wiels, de Radio 2 Zomerhit won.

 

De sectorprijzen werden dit jaar netjes verdeeld. In elke categorie nam iemand anders een MIA mee naar huis.

Millionaire vierde hun comeback met een allereerste MIA voor beste ‘Videoclip’. En ook de anciens van Soulwax hebben vanaf nu een MIA op hun kast staan. Voor hun album ‘From Deewee’ ontvingen zij de sectoraward voor ‘Album’.

Het Antwerps-Gentse collectief STUFF. ging voor de tweede keer aan de haal met de MIA-award ‘Artwork’ voor hun tweede album ‘Old Dreams, New Planets’. Bovendien werd de hypergetalenteerde drummer van STUFF., Lander Gyselinck, voor de derde keer op rij -ook een hattrick- door de muzieksector beloond met de MIA-award voor ‘Muzikant’.

 

Ancienne Belgique bekroond met Sector Lifetime Achievement Award

De voor de tweede keer uitgereikte Sector Lifetime Achievement Award ging naar concertzaal Ancienne Belgique. Letterlijk en figuurlijk een monument in de Vlaamse muziekwereld. De legendarische muziektempel is één van de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Een delegatie van het personeel mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van dat andere Brusselse monument, Arno.

 

Raymond van het Groenewoud ontvangt Lifetime Achievement Award

Ten slotte kreeg Raymond van het Groenewoud, die volgende maand 68 jaar wordt, de Lifetime Achievement Award. In een vrolijke hommage toonde presentator Adriaan Van den Hoof gemeend, maar met een knipoog, de grote invloed die Raymond van het Groenewoud had en heeft op de Vlaamse muziekwereld. 

 

 

FOTO's: u vindt foto's van de rode loper, de liveshow en de artiesten op het persportaal van de VRT via pers.vrt.be.

 

De MIA's is een initiatief van de VRT en Kunstenpunt

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos