Opnames nieuwe fictiereeks van Eén Zie mij graag gestart

Opnames nieuwe fictiereeks van Eén Zie mij graag gestart

Met Alejandra Theus in de hoofdrol

Op dinsdag 29 maart zijn de opnames van de nieuwe Eén-reeks Zie mij graag gestart. De fictiereeks heeft een topcast met namen als Alejandra Theus, Ini Massez, Tine Embrechts, Stan Van Samang en Wouter Bruneel. Cecilia Verheyden en Toon Slembrouck nemen de regie voor hun rekening.

Zie mij graag is een humoristische feelgood-reeks over Anna (Alejandra Theus, bekend van o.a. Loslopend wild) die na het bedrog van haar man een punt achter hun huwelijk zet. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en twee kinderen?

Hoewel Anna soms liever permanent onder haar fleecedeken wil wonen, probeert ze als pas gescheiden moeder haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Ze gaat, gesteund door haar vriendinnen en shapewear, vol frisse moed op zoek naar een nieuwe prins op het witte paard.

Zie mij graag is ten vroegste in 2017 te zien op Eén.

Gênante humor en feelgood

Zie mij graag vertrekt vanuit kleine, alledaagse situaties. De ex die voor de eerste keer zijn kinderen komt halen, de gescheiden vrouw die haar prins gaat zoeken op het internet, het koppel dat het topic seks nog eens op de agenda plaatst… Herkenbare situaties, die in Zie mij graag uitmonden in soms pijnlijk gênante humor, die een beetje schuurt.

Maar Zie mij graag is ook een feelgood-reeks. Anna, een mid-dertiger, analyseert op luchtige toon haar wel en wee: dat er voor gescheiden moeders alleen maar mannen uit "de solden” overblijven. Dat kinderen opvoeden tegenwoordig een wedstrijd is waarbij het kind met de meeste hobby’s wint. En dat graag gezien worden een basisbehoefte is…

"Een reeks over onszelf"

Zie mij graag werd bedacht door Siska Leemans en Hilde Pallen (o.a. Tom & Harry, Dubbelleven), die voor de reeks uit hun eigen levenservaring hebben geput. Cecilia Verheyden (o.a. Achter de wolken, Vermist) en Toon Slembrouck (o.a. Tom & Harry, Rang 1) nemen beiden de regie voor hun rekening.

Hilde Pallen:

Relaties zijn moeilijk. Mama zijn is moeilijk.  Eigenlijk modderen we allemaal een beetje aan, zonder handleiding of juiste formule. En daar is niets mis mee.

Eens je dat beseft, wordt het plots een stuk makkelijker. En grappiger. Dat wilden we met Zie mij graag vertellen. Onze personages zijn geen helden, maar echte mensen. Net als wij. 

Siska Leemans:

Na mijn scheiding wou ik een feelgoodserie maken. Zodat al dat verdriet toch ook iets moois zou teweegbrengen.

Scheiden van de man van mijn leven was heftig. Ik moest opeens uit mijn comfortzone komen met als overlevingspakket: vriendinnen, cava en een fleecedeken. Ik voelde mij als een vis op het droge: een ideaal personage voor een fictiereeks…

Cecilia Verheyden en Toon Slembrouck:

Zie mij graag is een reeks die over ons gaat: over onze vrienden, onze familie, onze twijfels en angsten, verlangens en frustraties, vallen en weer opstaan.

We kijken er naar uit om Anna’s verhaal te vertellen, om op zoek te gaan naar de juiste toon om dit humoristische verhaal naar de kijker te brengen.

De hoofdcast bestaat uit Alejandra Theus (bekend van o.a. Loslopend wild en Tom & Harry), Ini Massez (o.a. Loslopend wild), Tine Embrechts (o.a. Quiz me quick), Stan Van Samang (o.a. Vermist) en Wouter Bruneel (o.a. Eigen kweek).

Alejandra Theus (Anna):

Anna dacht even dat ze het allemaal voor elkaar had en dat ze alles begreep. Maar na haar scheiding komt ze als volwassen vrouw terecht in een situatie waarin ze niets meer begrijpt, en zich weer helemaal kind voelt. 

Ik ben erg benieuwd om zelf Anna's eerste stappen te volgen in een voor haar compleet veranderde wereld.

Zie mij graag is ten vroegste in 2017 te zien op Eén.

Zie mij graag is een productie van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén en werd gemaakt met de steun van de Belgische Tax Shelter Partners en Scio.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos