Opmerkelijke nieuwe look en aanpak van Het weer

Opmerkelijke nieuwe look en aanpak van Het weer

Het weerbericht zit in een nieuw jasje, vanaf maandag 10 april

Een in het oog springende hedendaagse dynamische setting in combinatie met een inhoudelijk vernieuwde aanpak: wie op maandag 10 april na Het journaal van 13 uur Het weer meepikt, kan er niet naast kijken. Net na het middagjournaal op Eén krijgt de kijker een compleet opgefrist weerbericht met nog meer feiten en heldere informatie op maat van de kijker. Hoogstaande technologie, waarbij voor het eerst het datasysteem gekoppeld wordt aan het virtuele, geeft Het weer een visueel eigentijdse look. Bovendien wordt de kijker nog meer ondergedompeld in het weer van de dag dankzij de beelden en foto's. Sabine Hagedoren en Frank Deboosere blikken voortaan ook geen vier maar zes dagen vooruit.

Frank:

Verder vooruitblikken houdt wel meer risico in natuurlijk, maar dit doen we echt op vraag van onze kijkers. We bedienen hen ook met extra informatie als dat relevant is: we gaan al eens dieper in op een actueel weerfenomeen of richten de blik op uitzonderlijk weer ergens anders in de wereld.

De voorbije weken hebben Frank en Sabine al flink geoefend want ook voor hen verandert er veel. De studio is volledig geautomatiseerd wat betekent dat ze zelf alles sturen en elke stap die ze zetten ook een impact heeft op het beeld achter hen.

Frank:

Het is nog een beetje wennen maar het voelt zo goed aan. Het is zeker al tien jaar geleden dat Het weer nog eens een grondige facelift kreeg, dus heel fijn dat we nu voluit deze eeuw binnenstappen. En door alle technische snufjes in een volledige green key-studio, hebben wij het weerbericht ook echt zelf in handen en bedienen wij alle knopjes. We moeten er dus echt ons hoofd bijhouden. Als ik een beetje naar links stap, dan wordt onmiddellijk door de computer opnieuw berekend hoe het beeld achter mij moet zijn.

#vrtweer: kijker voedt mee Het weer

Frank:

We willen nog meer de mensen uitnodigen en erbij betrekken, ze het weer ook zelf laten beleven, en dat uit zich in de look waardoor je in de huiskamer echt zal ervaren hoe het weer vandaag was. Op een mooie lentedag zal het licht anders zijn dan op een donkere herfstdag bijvoorbeeld.

We beginnen 's avonds met een bewegend beeld van de dag, zodat je als kijker het weer echt aanvoelt. En we brengen nog altijd weerfoto’s. Met de hashtag #vrtweer nodig ik van harte iedereen uit om zijn foto’s te posten. Vanuit West- en Oost-Vlaanderen is de respons nu al heel groot, maar we hopen op nog wat meer foto’s van de Antwerpenaren en de Limburgers. Belangrijk dat we trouwens niet alleen goed-weer foto’s krijgen, of met een prachtige zon bijvoorbeeld. Om het weer van de dag accuraat in beeld te brengen in dit land, hebben we uiteraard ook foto’s nodig op regenachtige of grijze dagen. Die zijn dus zeer welkom.

Het resultaat van al dat harde werk ziet de kijker vanaf 10 april.

Sabine:

Een nieuwe lente met een vernieuwd weerbericht geeft mij een eerste schooldag-gevoel. Ook al ben ik zeer goed voorbereid, uitgerust en trek ik mijn beste kleren aan, het blijft erg spannend.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos