Op weg met Jan: Diepe gesprekken en avontuurlijke reizen met Jan Van Looveren

Jan reist o.a. met Carry Goossens,Sarah Bettens, Ann Tuts en Marc Herremans

Elke week neemt Jan Van Looveren een interessante bekende gast mee voor een avontuurlijke rit op een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Zeven weken lang trekt Jan met zijn reisgenoten naar de verste uithoeken van de wereld. Van Alaska tot Bolivië, van Madagaskar tot Mongolië.

Zelf is Jan geen ervaren reiziger en de tochten zijn voor hem dan ook een ware uitdaging. Jan wil die bijzondere momenten in de eerste plaats delen met mensen die hij bewondert of die hem intrigeren. Het is zijn vaste overtuiging dat je pas op reis iemand echt beter kan leren kennen. In een jeep, ver weg van de bewoonde wereld, ontstaan de meest intieme, emotionele of grappige gesprekken.

De zeven reisgenoten van Jan zijn: Carry Goossens, Kamal Kharmach, Goedele Liekens, Marc Herremans, Ann Tuts, Assita Kanko en Sarah Bettens.

Ontdek hieronder alles over de bestemmingen en reizen van Jan Van Looveren en zijn reisgenoten.

Op weg met Jan: vanaf 1 mei elke maandag om 20.35 uur op Eén. 

Aflevering 1 (1 mei) - Mongolië met Carry Goossens

Mongolië is altijd al een droom geweest voor acteur Carry Goossens. De eindeloze steppes, de paarden, en de gastvrijheid van de nomaden vormen een fantastisch decor. Voor deze reis kende Jan Carry enkel oppervlakkig vanop de filmset. Daar komt in Mongolië duidelijk verandering in.

Aflevering 2 (8 mei) - Ethiopië met Kamal Kharmach

Stand-upcomedian Kamal Kharmach was, behalve in Marokko, nog nooit in Afrika geweest. Tijdens deze reis door de Ethiopische hooglanden gaan Jan en Kamal op zoek naar de 10 Geboden. Hun einddoel is het zwavelmeer van Dallol, dat de officieuze titel meekreeg als “heetste plek op aarde”. Een bestemming die enkel via uitdagende en riskante grindwegen bereikt kan worden.

Aflevering 3 (15 mei) - Georgië met Goedele Liekens

Georgië is een onbekend land met een fantastische natuur en een rijk verleden. Jan neemt Goedele Liekens mee dwars door de woeste Kaukasus vol steile, niet geasfalteerde bergpassen, van de hoofdstad Tbilisi tot aan de Zwarte Zee.

Aflevering 4 (22 mei) - Peru met Marc Herremans

Vallen en terug opstaan, en blijven positief naar het leven kijken: dat doet Marc Herremans ook na zijn ongeval dat zijn lichaam van de borst tot de tenen verlamde. Deze reis naar de hoogste toppen van het Andesgebergte was bijzonder zwaar en allerminst zonder gevaar, maar zorgde ook voor eerlijke en intieme gesprekken.

Aflevering 5 (29 mei) - Madagaskar met Ann Tuts

23 jaar geleden reisde Ann Tuts al dwars door Madagaskar. Nu probeert Jan in haar ziel te kijken, tijdens een immens zware tocht op de beruchte Route Nationale 5. Een moddertraject vol metersdiepe sporen en geïmproviseerde bruggen. Zelfs de best uitgeruste terreinwagens komen hier in moeilijkheden.

Aflevering 6 (5 juni) - Bolivië met Assita Kanko

Vandaag reist Jan met Assita Kanko naar Bolivië. Deze flamboyante politica is een gepassioneerde feministe die probeert om Jan ervan te overtuigen zijn vooroordelen opzij te schuiven. De karakters komen helemaal boven op de Yungasweg, beter bekend als de ‘road of Death’. Een route die haar naam niet heeft gestolen.

Aflevering 7 (12 juni) - Alaska met Sarah Bettens

Voor de tocht dwars door Alaska nodigde Jan zangeres Sarah Bettens uit. Zij woont al 20 jaar in de Verenigde Staten, maar kwam nooit eerder in ‘the largest state of the Union’. Jan reist met Sarah over de prachtige maar gevreesde Dalton Highway van Anchorage naar Deadhorse, aan de Noordelijke Ijszee. Tussen aanstormende Ice Road Trucks, bij zichtbaarheid nul en gevoelstemperaturen tot -35°C is stilvallen geen optie.

Aflevering 8 (19 juni) - Achter de schermen

In deze laatste aflevering blikt Jan terug op de zeven fantastische reizen die hij met zijn reisgezellen maakte. Hoe kwam het programma tot stand? Wat gebeurde er achter de schermen? Hoe heeft Jan al die reizen overleefd? En hoe hebben zijn reisgenoten Jan Van Looveren overleefd?

Op weg met Jan: vanaf 1 mei elke maandag om 20.35 uur op Eén. 

Op weg met Jan is een programma van Warner Bros voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos