Skip to Content
'Op kot': nieuwe rubriek in Iedereen beroemd volgt het dagelijkse leven van 7 Leuvense kotstudenten

'Op kot': nieuwe rubriek in Iedereen beroemd volgt het dagelijkse leven van 7 Leuvense kotstudenten

Ontdek alles over de zeven studenten vanaf 7 september op Eén

Vanaf vrijdag 7 september volgt Iedereen beroemd het dagelijkse leven van zeven Leuvense kotstudenten in de nieuwe rubriek 'Op kot'. Wekelijks tonen de studenten met zelf gefilmd materiaal hoe het gaat op kot, in de les en thuis. De zeven, die samen in hetzelfde kot wonen, zijn een mix van eerstejaars en doorwinterde studenten, uit allerlei hoeken van Vlaanderen, in verschillende studieriechtingen en met verschillende interesses. 

Zo is er de 20-jarige Jasper (20) uit Kasterlee. Hij studeert voor handelsingenieur beleidsinformatica en is erg actief in de studentenvereniging Ekonomika. Hij wil in de zakenwereld werken, zijn grote voorbeeld hiervoor is zijn opa. Daarnaast is Jasper geïnteresseerd in astronomie en is hij een autoliefhebber. Alle opbrengst die hij momenteel krijgt uit zijn beleggingen in aandelen, spaart hij op om later een bijzondere auto als een Rolls Royce te kunnen kopen. 

De 21-jarige Stanske uit Heist-op-den-Berg zit in haar laatste jaar lerarenopleiding aardrijkskunde-geschiedenis aan UCLL. Na een diefstal op haar vorige kot woonde ze een tijdje thuis. Nu is ze klaar om het kotleven een tweede kans te geven. Naast studeren houdt Stanske zich bezig met de chiro, en wil ze over een halfjaar een marathon lopen. Ze is lid van Greenpeace en PETA en is erg begaan met het milieu en dierenrechten. Ze eet vegetarisch, huivert van de plastic zakjes in de supermarkt en maakt haar eindwerk over de klimaatopwarming.

De 23-jarige Nikolas uit Mazenzele behaalde zijn Bachelor Japanologie en start binnenkort een Master in het Managment. Daarna wil hij doorstromen naar een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij is half-Grieks, is een echte sfeermaker op feestjes en zwemmen is zijn lievelingssport.

De vrolijke Lise-Lore is 21 en komt uit Leefdaal. Ze zit in haar tweede jaar Communicatiemanagement aan de Thomas More hogeschool in Mechelen, na eerst een jaar Film aan het Sint-Lucas te proberen. Lise-Lore is chiroleidster en heeft een grote passie voor muziek. Zelf schrijft en maakt ze ook muziek, en neemt haar gitaar en keyboard zeker mee op kot. Als hobby doet ze aan boksen. Lise-Lore is heel sociaal, extravert en actief. Qua eten is ze niet moeilijk: soms leeft ze wekenlang van pasta met ketchup op kot.

De 22-jarige Lars uit Waasmunster koos voor de richting Geneeskunde nadat zijn oma overleed aan kanker. Hij zit in zijn tweede Master en begint in januari aan zijn stage. Enkele jaren geleden kwam hij naar buiten als homo, zijn omgeving reageerde hier goed op. Lars is erg actief in het studentenleven: op zijn vorige kot was hij kotbegeleider, regelde praktische zaken in het gebouw en zorgde voor een leuke sfeer onder de studenten. 

De sociale 20-jarige Stéphan uit Kortrijk begint aan zijn 3e bachelorjaar Communicatiewetenschappen in Leuven, nadat hij de vorige jaren aan de KULAK in Kortrijk studeerde. Vorig jaar werd hij daar verkozen tot feestpraeses en tot meest sympathieke student van KULAK. Dit jaar gaat hij voor de eerste keer op kot en hij kijkt ernaar uit om voor zichzelf te zorgen en zelf te koken.

De jongste van de hoop is de 18-jarige Laura uit Lille. Laura is heel creatief en houdt van tekenen, schilderen en piano spelen. Zij is net klaar met het kunstonderwijs in Turnhout. Haar studiekeuze is nog niet helemaal gemaakt, maar de kans is groot dat het vroedvrouw wordt. Laura houdt ervan om mensen te helpen en te ondersteunen. Daarom volgt ze een opleiding als lesgever bij de spirituele dansgroep Biodanza. Laura heeft een groot hart voor de natuur. 

Nieuwe rubriek 'Op kot' in Iedereen beroemd: vanaf 7 september elke vrijdag om 19.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos