Op de set van 'Undercover': Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in nieuwe, spannende fictiereeks

Op de set van 'Undercover': Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in nieuwe, spannende fictiereeks

Op donderdag 7 december was de pers uitgenodigd voor een setbezoek bij de nieuwe Eén-fictiereeks Undercover met in de hoofdrollen Tom Waes en de Nederlandse actrice Anna Drijver.

Undercover brengt het verhaal van de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties op een camping op 100 meter van zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en zijn netwerk te infiltreren.

Undercover zal ten vroegste in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

Hieronder ontdekt u alvast wat meer over het verhaal en de personages.

Het verhaal

De Belgische Federale Politie belandt op het spoor van één van ’s werelds grootste XTC- netwerken, dat al jaren onder de radar opereert in de grensstreek van Belgisch Limburg en Nederlands Brabant. Aan het hoofd staat de Nederlander Ferry Bouman. Een man die ondanks zijn fortuin zijn tijd het liefst doorbrengt in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. Ferry is aalglad en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politiediensten de handen in elkaar te slaan. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, Belg Bob Lemmens en Nederlandse Kim De Rooij, als kamperend echtpaar in een chalet dicht bij Ferry en zijn vrouw Danielle Bouman. Hun opzet is duidelijk: infiltreer in het leven van Ferry, win zijn vertrouwen en plant Bob als crimineel waar Ferry zaken mee kan doen.

Bob en Kim merken snel dat dit niet zo eenvoudig is; de meedogenloze Ferry is enorm achterdochtig en heeft vertrouwelingen rond zich die het de undercoveragenten erg moeilijk maken. Maar na een aantal mislukte pogingen beseffen de agenten waar Ferry’s achillespees ligt: zijn gevoelige vrouw Danielle. Kim verovert als volleerde manipulator haar hart en kan Bob zo binnenloodsen bij Ferry.

En dan pas begint het zware werk: John, de rechterhand van Ferry, ziet Bob steeds meer als een bedreiging, Danielle blijkt meer dan vriendschap te voelen voor Kim en Ferry heeft een mol bij de politie die steeds dichter komt bij de identiteit van de undercoveragenten…

Bob en Kim spelen ondertussen een koppel, maar beleven in hun chalet alle spanningen, conflictueuze én erotische, van een echte relatie. Want hoe langer de agenten in de onderwereld van Ferry vertoeven, hoe meer hun eigen normen en waarden beginnen te vervagen. De langste case uit hun carrière zal de twee agenten uiteindelijk dwingen om in de spiegel te kijken en zichzelf af te vragen: wie ben ik echt?

PERSONAGES

Tom Waes en Anna Drijver spelen Bob Lemmens en Kim De Rooij, de twee undercoveragenten die worden ingeschakeld om het netwerk van XTC-producent Ferry Bouman op te rollen. Hoewel ze elkaar amper kennen, moeten ze een koppel spelen en in een piepkleine caravan intrekken vlakbij de chalet op de camping waar Bouman zijn vrije tijd doorbrengt. De hyperprofessionele en gefocuste Bob heeft het aanvankelijk moeilijk om met zijn impulsieve Nederlandse collega samen te werken en te leven, maar na verloop van tijd groeien ze naar elkaar toe.

Frank Lammers speelt Ferry Bouman. Een onschuldige campinggast zou het hem niet nageven, maar Ferry is met zijn XTC-imperium goed voor een omzet van meer dan honderd miljoen euro per jaar - wat hem één van de grootste spelers ter wereld maakt.

Bouman houdt zijn netwerk klein en werkt alleen met mensen die hij door en door kent. Hij woont samen met zijn vrouw Danielle in een grote villa op de grens met Nederland, maar verblijft het liefst in zijn chalet op de nabijgelegen camping.

Elise Schaap speelt Danielle Bouman, Ferry's vrouw. Naïef en met een hart van goud, zowat het enige onschuldige personage van de reeks. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat ze de grootste speelbal wordt van zowat iedereen in de reeks.

Kevin Janssens speelt Jurgen Van Kamp en is getrouwd met de dochter van Boumans rechterhand John Zwart. Van Kamp is de loopjongen van de bende, een mislukte ex-kickbokser met een grote mond en een kort lontje.

Raymond Thiry speelt John Zwart, Ferry's rechterhand. Keihard, met een tragisch randje. Hij voert de orders van de baas uit, ook al druisen ze in tegen zijn eigenbelang.

DE MAKERS

Nico Moolenaar (Vermist), Bart Uytdenhouwen (Spitsbroers) en Piet Matthys (Vermist) stonden in voor het scenario. Frank Devos (Chaussée d'Amour) en Eshref Reybrouck (Cordon 2, Marsman, Hassel) nemen de regie voor hun rekening. 

Undercover zal ten vroegste in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

Undercover is een reeks van het productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm, Proximus, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos