Skip to Content
Ontdek alle programma's van het voorjaar van Eén

Ontdek alle programma's van het voorjaar van Eén

Down the road, Is er een dokter in de zaal?, Undercover, Eviva España... en zoveel meer

Eén luidt het nieuwe jaar in met een heel aantal nieuwe programma’s, opvallende reeksen, en geliefde gezichten. Zo duikt Tom Waes onder in de fictiereeks Undercover, reist Arnout Hauben Rond de Noordzee, zorgt Philippe Geubels voor een lach met de nieuwe humoristische panelquiz Is er een dokter in de zaal?, keert Dieter Coppens terug met een nieuw seizoen van Down the road, trekt Annemie Struyf naar het zuiden in Eviva España, en riskeert Marcel Vanthilt lijf en leden in Op naar de 100!

Ontdek hieronder via 'lees meer' uitgebreide informatie over de voorjaarsprogramma's van Eén. Meer fotomateriaal is te vinden op het persportaal pers.vrt.be.

HUMAN INTEREST EN REPORTAGE

NIEUW SEIZOEN Down the road 

Dieter Coppens trekt er met nieuwe groep op uit voor hartverwarmende reis  

Na het enorm populaire eerste seizoen van Down the road trekt Dieter Coppens er dit voorjaar opnieuw op uit met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down. Samen met medebegeleidster Saar maken ze de reis van hun leven en trekt het nieuwe gezelschap naar Zuid-Afrika. Maarten, Maud, Julie, Yens, Charlotte en Geoffrey zorgen voor een hartverwarmend reisverhaal.  

De zes gaan samen op pad naar zelfstandigheid, plezier, liefde en vooral heel veel vriendschap. De avontuurlijke trip zit vol nieuwe ervaringen: surfen, ziplinen, een safari en een ballonvaart zijn maar enkele van de onvergetelijke activiteiten op het programma. Maar de groep geniet minstens even hard van de kleine momenten samen.  

Down the road: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW SEIZOEN DNA Nys  

Thibau Nys op weg naar het WK

Dit voorjaar brengt Eén een vervolg op DNA Nys. Dit tweede seizoen begint waar de eerste reeks eindigde: Thibau Nys is net Belgisch kampioen veldrijden bij de nieuwelingen geworden. Maar zal hij ook goed presteren op een wereldkampioenschap? Het nieuwe seizoen volgt Thibau op weg naar het WK in Bogense (Denemarken). 

Thibau is heel ambitieus en wil presteren op de fiets, maar is meer dan enkel een sportieve belofte. Hij moet het ook beter doen op school. Vader Sven en moeder Isabelle volgen dit aandachtig op, en dat zorgt voor herkenbare taferelen. Hoe gaan ze als nieuw samengesteld gezin om met de sportieve prestaties van hun zoon, en alles daarbuiten? 

DNA Nys: vanaf 16 januari elke woensdag om 21.30 uur op Eén.  

NIEUW Op naar de 100! 

Marcel Vanthilt zet lijf en leden in voor de zoektocht naar eeuwige jeugd 

In Op naar de 100! doet eeuwige spring-in-‘t-veld Marcel Vanthilt een poging om vrolijk en gezond zo oud mogelijk te worden. Marcel stelt zijn lichaam dus ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën, de ene al veiliger dan de andere... Nu hij zestig jaar geworden is, is hij statistisch gezien begonnen aan het laatste kwart van zijn leven en daar is hij niet blij mee. Is de aftakeling nu definitief ingezet?  

Genetisch gezien kan het voor Marcel echter nog alle kanten uit. Hij zag zijn vader sterven aan pancreaskanker op zijn 65ste, terwijl zijn moeder maar liefst 95 jaar werd. Zij was een levenslustige vrouw die niet snel het hoofd liet hangen: “Op naar de 100!”, riep ze vaak. Haar motto in gedachten begint Marcel, met zijn eigen lichaam als proefobject, aan zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd. Hij reist de wereld rond, op zoek naar methodes om zijn en onze veroudering te stoppen en misschien zelfs om te keren 

Op naar de 100!: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW SEIZOEN Bargoens 

Het gevecht tegen het grote onrecht 

Wielrenner Stig Broeckx werd voor dood achtergelaten na een valpartij tijdens de Ronde van België in 2016. Sindsdien vecht hij - tegen alle kansberekeningen in - voor een leven op eigen benen. Annelies Frans viert haar eerste nuchtere verjaardag in meer dan 20 jaar. Haar ontwenningskuur in Zuid-Afrika is een definitief keerpunt naar een nuchter leven. En bioloog Jef Dupain vecht in Kameroen en Congo voor de overlevingskansen van de bonobo's. Een eenzame strijd om de mensapen te redden van volledige uitroeiing. 

Hun pad wordt gevolgd in het nieuwe seizoen van de documentairereeks Bargoens. Zes verschillende personages met elk een ontroerend verhaal van hun individuele strijd, een strijd waar niemand in een goede afloop gelooft, behalve... zijzelf.  

Bargoens: later dit voorjaar op Eén.  

NIEUW Voor ik het vergeet 

Aangrijpende reeks over dementie en liefde 

In de nieuwe reeks Voor ik het vergeet trekt reportagemaker Wannes Deleu (bekend van onder andere de reportagereeks Op straat) een maand in bij zijn grootmoe in het woonzorgcentrum Den Olm, voor mensen die lijden aan dementie. De band tussen Wannes en zijn grootmoe was altijd sterk, maar nu is Den Olm haar nieuwe thuis. Daar eet ze en slaapt ze, zingt ze en lacht ze. En daar vecht ze tegen haar alsmaar witter wordende geheugen. 

Wannes’ naam is grootmoe vergeten, net als het feit dat hij haar kleinzoon is. De band die er ooit was, is helemaal veranderd – of verdwenen? Wannes stapt een maand mee in het ritme van haar leven en probeert contact te zoeken met iemand die hij heel goed kent, maar toch een onbekende lijkt. In Voor ik het vergeet kijkt Wannes zijn grootste angst in de ogen: ooit zelf door dementie ingehaald worden. Persoonlijke en herkenbare televisie die bij momenten ontroerend of schrijnend kan zijn, pijnlijk of verontrustend. Maar minstens even vaak hilarisch of verrassend. En altijd: met heel veel liefde. 

Voor ik het vergeet: vanaf 7 januari elke maandag om 21.30 uur. 

NIEUW Happy birthday to Soe 

Comédienne Soe Nsuki op zoek naar haar roots 

In het nieuwe Happy birthday to Soe gaat comédienne Soe Nsuki op zoek naar haar Congolese familie. Soe is Antwerpse en een dubbelbloed: haar mama is Belgisch en haar papa Congolees. Ze voelt zich Belg, ze is hier ook geboren, maar de rest van haar Congolese familie woont zowat overal verspreid over de wereld. 

Binnenkort wordt Soe dertig jaar, een mijlpaal. Daarom zoekt ze haar familie op om hen persoonlijk uit te nodigen voor haar verjaardagsfeest. Ze is benieuwd wie haar familie is, waar ze wonen, leven, werken, wat hun verhalen zijn. Want als je roots niet in je woonplaats liggen, blijf je dan altijd ‘vreemd’? 

Happy birthday to Soe: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW Eviva España 

Annemie Struyf gaat op zoek naar Spaanse dromen en verlangens 

Na haar jaar in Frankrijk trekt Annemie Struyf in haar nieuwe programma Eviva España door Spanje, met stip onze meest geliefde zuiderse bestemming. Heel anders dan la douce France, maar even populair voor ons noorderlingen. Niet enkel als vakantieplek, maar ook als droomland om een nieuw leven op te bouwen. 

Ver voorbij de zon-en-zee-clichés ontdekt Annemie een immens land met vele gezichten en een grote aantrekkingskracht op Vlaamse dromers. Op bezoek bij onder andere de schaapherders Gwen en Bart, de flamboyante Sabah, herbergierster Christine en het gezin van Debby en Jo onderzoekt Annemie telkens hun Spaanse droom. Eviva España is een meeslepende reeks over dromen en verlangens, vallen en opstaan, en weer verder gaan. 

Eviva España: vanaf 9 januari elke woensdag om 20.40 uur op Eén. 

NIEUW Rond de Noordzee 

Arnout Hauben brengt verhalen van op en rond het water 

In dit avontuurlijke reisprogramma vertrekt Arnout Hauben - samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens - op een 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Arnout gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld.  

Arnout beleeft, zoveel jaren na datum, opnieuw hoe de wereldoorlogen werden uitgevochten op en rond de zee; hoort verhalen over de komst van de Vikingen en noodlottige superstormen; en ziet met eigen ogen de gevolgen van de teloorgang van de visserij, de komst van de windmolens en plastic vervuiling. Achter de Vlaamse kustlijn schuilt namelijk een enorme waterwereld die we amper kennen, een zee die de Belgische geschiedenis heeft gemaakt en die ons met de Fransen, Engelsen, Schotten, Noren, Denen, Duitsers en Nederlanders verbindt. Ook in Nederland zullen kijkers Arnouts avonturen dit jaar met grote ogen kunnen volgen, via NPO2.

Rond de Noordzee: later dit voorjaar op Eén.  

 

ACHTER DE SCHERMEN

NIEUW De veiligheid van het land  

Een unieke blik achter de schermen van het Crisiscentrum  

Eén pakt in het nieuwe jaar uit met het razend interessante De veiligheid van het land. Deze nieuwe reeks geeft een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken om te zorgen dat iedereen in ons land – van inwoner tot bezoeker, van festivalganger tot koning – zich veilig kan voelen. Nooit eerder mocht een cameraploeg zo ver achter de schermen filmen. 

De veiligheidsinstanties in ons land draaiden tijdens de zomer van 2018 op volle toeren. Een NAVO-top in aanwezigheid van president Trump, de Gentse Feesten, de Rode Duivels die het hele land ondersteboven zetten tijdens het WK, en een paar bloedhete festivalmaanden vragen bijzondere aandacht van iedereen die over de veiligheid van ons land waakt.   

De veiligheid van het land: vanaf 28 januari om 21.30 uur op Eén.  

NIEUW Dierendokters 24/7 

Boeiende verhalen van studenten, artsen en dieren uit de faculteit Diergeneeskunde 

Dit voorjaar brengt Eén de nieuwe documentairereeks Dierendokters 24/7, van de makers van de succesvolle reeksen SpoedKinderziekenhuis en Politie 24/7. Er werd zes weken lang gefilmd in de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke van de Universiteit Gent, waar jaarlijks ongeveer 20.000 dieren behandeld worden in de 50.000m2 aan stallen en klinieken. Bijna 2000 studenten volgen er de zware opleiding tot dierenarts.  

In deze boeiende omgeving volgt de reeks de grote en kleine verhalen van paarden, runderen of geiten, honden, katten of kippen en hun baasjes. Dierendokters 24/7 volgt daarnaast de studenten en artsen tijdens lessen, practicums en examens. Een bijzondere mix van verhalen die zorgt voor veel humor, spanning en emotie. 

Dierendokters 24/7: later dit voorjaar op Eén.   

NIEUW SEIZOEN De noodcentrale 

Drie nieuwe meldkamers met tien nieuwe calltakers staan voor je klaar  

De deuren van 112 en 101 zwaaien open voor een derde seizoen van het populaire De noodcentrale. De kijkers kruipen mee in de hoofdtelefoon van de calltakers in drie nieuwe meldkamers: Gent (112), Brussel (101) en Hasselt (101).  

Ook deze keer grijpt de reeks de kijkers bij de keel door de intensiteit en diversiteit van de oproepen: van reanimaties en zware verkeersongevallen tot gewelddadige overvallen. Maar ook de eigenheid van elke regio is hoorbaar: van anderstalige bellers en de verkeersproblemen in Brussel tot loslopende everzwijnen in Limburg, de calltakers staan overal paraat om de bellers 24 op 24 bij te staan. 

De noodcentrale: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW Komen te gaan

Achter de coulissen van kisten, kransen en koffietafels

Sterven doen we allemaal. Elke dag overlijden gemiddeld 300 mensen in ons land en begint dus ook het werk van 800 Belgische begrafenisondernemers. Rouwenden bijstaan in alle praktische zaken rond hun verlies, het is geen gewone job. Het is voortdurend een evenwicht zoeken tussen vakmanschap en betrokkenheid, tussen rustgevende routine en oprechte troost. 

De nieuwe docureeks Komen te gaan volgt zes ondernemers die elk op hun eigen manier in het vak en het leven staan. Zij nemen de kijker mee achter de coulissen van kisten, kransen en koffietafels. Ze tonen wat ze doen, en daardoor ook wie ze zijn. Komen te gaan toont hoe een levenseinde speciaal en uniek kan worden, net door de hulp van mensen die er elke dag mee bezig zijn. En hoe professioneel met de dood omgaan niet tot een trieste kijk op het leven leidt.

Komen te gaan: later dit voorjaar op Eén.

 

SPECIALS EN SHOWS

SPECIAL Urbanus 70 

Bijzondere anekdotes en heerlijk archiefmateriaal over de peetvader van de Vlaamse komieken

Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken, wordt zeventig jaar. Hoog tijd voor antwoorden op deze en andere prangende vragen: kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? 

Zestien vrienden en collega’s gaan op zoek naar antwoorden in deze vijfdelige documentaire met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. 

Urbanus 70vanaf 8 januari elke dinsdag om 21.30 uur op Eén. 

SHOW Eurovisiesongfestival 

Wie vertegenwoordigt ons land dit jaar? 

In 2019 is het de beurt aan de Waalse omroep RTBF om een zanger(es) te kiezen die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Wie dat wordt en met welk nummer, kunnen we binnenkort ontdekken. Kan hij of zij de mooie resultaten van de voorbije jaren evenaren op deze 64ste editie van de muziekwedstrijd? Met z’n allen supporteren kan tijdens de halve finales op dinsdag 14 en donderdag 16 mei, en natuurlijk tijdens de finale op 18 mei op Eén.  

Eurovisiesongfestival: op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei op Eén. 

SPECIAL Klem 

Een warme kortfilm van Ish Aït Hamou 

In zijn eerste kortfilm Klem brengt Ish Aït Hamou het verhaal van zijn derde roman ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’. In het warme Klem ontmoeten de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman elkaar toevallig op de trein. Tijdens die treinrit voeren ze een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen.  

Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor. Veerle Dobbelaere en Nasrdin Dchar vertolken de hoofdrollen. 

Klem: op dinsdag 1 januari om 22.15 uur op Eén. 

SHOW De MIA’s   

Meeslepende muziekshow met tal van live optredens en bekend volk   

Op donderdag 7 februari is het zover: de twaalfde editie van de Music Industry Awards – kortweg de MIA’s – op Eén. Welke artiesten gaan er dit jaar met een felbegeerde MIA naar huis? Dat ontdekken de kijkers tijdens een wervelende liveshow in Paleis 12 en op Eén.  

Wie volgt Oscar And The Wolf op als grote winnaar van de avond? Dit jaar zijn Angèle en Niels Destadsbader de grote kanshebbers van de MIA’s, met elk zeven nominaties. Dat maakten de VRT en Kunstenpunt eind november bekend. Ook Tamino en Tourist LeMC hebben elk een aantal nominaties op zak. Daarnaast maken onder andere Bazart, blackwave. en Whispering sons kans op een MIA.  

De MIA’s: op donderdag 7 februari om 20.40 uur op Eén. 

SPECIAL De ronde 102 

Unieke beelden van een unieke koers  

Geen enkele wielerwedstrijd doet de harten van wielerliefhebbers en bij uitbreiding heel Vlaanderen sneller slaan dan De ronde van Vlaanderen. Daarom brengt Eén in 2019, voor het derde jaar op rij, een special die een unieke blik achter de schermen geeft van de afgelopen editie van deze bijzondere wedstrijd. 

De ronde 102 toont alle hoogtepunten van de sportieve strijd in barre weersomstandigheden, van de nervositeit aan de start in Antwerpen tot de ontlading aan de aankomst in Oudenaarde. De special volgt onder andere Wout Van Aert tijdens de voorbereiding van zijn allereerste deelname aan De ronde, en ook de ploegleiders, verslaggevers, supporters en het publiek tijdens de koers. De ronde 102 toont alle hoogtepunten van de wedstrijd en nog veel meer in dit bijzonder spannend verslag van de belangrijkste wielerwedstrijd van Vlaanderen. 

De ronde 102: later dit voorjaar op Eén 

 

FICTIE

NIEUW SEIZOEN Eigen Kweek 

De sympathiekste aardappeltelers van het land zijn terug 

Vanaf dinsdag 1 januari kunnen kijkers op Eén voor de laatste keer genieten van de avonturen van de familie Welvaert. Dit derde seizoen neemt de draad weer op bij de cliffhanger van het tweede seizoen: Chantal beseft dat de broer van ‘den Ollander’ de waarheid sprak over de wietkwekerij van de familie Welvaert. Maar kan ze dit bewijzen? Gedreven gaat ze op onderzoek uit, maar ze wordt gedwarsboomd door de nieuwe commissaris (Peter Van den Begin). 

Bij de familie Welvaert is de spanning intussen te snijden. Julita is zwanger van een drieling en werkt haar frustraties uit op Frank. Steven probeert ervoor te zorgen dat zijn zwangere ex-vriendin Griet haar mond houdt over de wietteelt. De familie Welvaert lijkt er niet in te slagen hun wietverleden van zich af te schudden, want een nieuwe dreiging zit hen op de hielen... Onder andere Sien Eggers, Dirk Van Dijck, Wim Willaert, Rhoda Montemayor, Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, en Liesa Naert geven weer het beste van zichzelf. De reeks is ook met audiodescriptie te bekijken.

Eigen kweek: vanaf 1 januari elke dinsdag om 20.35 uur op Eén. 

NIEUW Baptiste 

Barbara Sarafian en Martha Canga Antonio schitteren naast internationale sterren in beklijvende fictiereeks 

Na de succesvolle samenwerking tussen Eén en BBC voor het veelbekeken The missing, is er binnenkort de nieuwe dramareeks Baptiste. Deze zesdelige spin-off van The missing draait rond de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste. Julien wordt door het hoofd van de Amsterdamse politie om hulp gevraagd om een misdrijf op te lossen. Al snel raakt hij verwikkeld in een zaak die hem naar de grimmige onderwereld van de stad brengt. 

Naast internationale topacteurs als Tchéky Karyo, Tom Hollander en Jessica Raine is er ook talent van eigen bodem te zien met Barbara Sarafian, Boris Van Severen en Martha Canga Antonio. De regie van het tweede deel van de reeks is in handen van Jan Matthys. 

Baptiste: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW Dertigers 

Volledige reeks meteen beschikbaar via VRT NU en YouTube-kanaal van Eén 

In Dertigers staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.  

Dertigers wordt dit voorjaar doorheen de week uitgezonden op Eén en is ook met audiodescriptie te bekijken. Daarnaast is Dertigers meteen volledig te zien via VRT NU en het Youtube-kanaal van Eén. Dankzij de korte afleveringen van 25 minuten, de herkenbare dialogen en jonge verhaallijnen is Dertigers namelijk ideaal te volgen op andere platformen dan televisie.

Dertigers: vanaf 7 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén en vanaf 7 januari volledig te bekijken op VRT NU. 

NIEUW SEIZOEN Flikken Maastricht 

Het nieuwe, elfde seizoen van Flikken Maastricht pikt de draad op waar het vorige eindigde, met rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) in een benarde positie. Ze werd ontvoerd door de louche officier van justitie Bols, die een ongezonde belangstelling voor haar heeft. Hoe raakt ze uit zijn klauwen? 

Samen met haar collega Floris Wolfs (Victor Reinier) krijgt Eva dit seizoen te maken met nieuwe criminelen en er komen ook een aantal oude bekenden terug. De twee moeten onder andere Romeo Mustafa, een teruggekeerde Syriëstrijder, monitoren. En er blijkt een criminele familie in te treden in de plaatselijke politiek en bovenwereld.  

Flikken Maastricht: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW Undercover  

Tom Waes gaat undercover op een camping 

In de langverwachte fictiereeks Undercover moeten undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) infiltreren in het leven van Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld.  Ze doen zich voor als koppel en nemen hun intrek in een stacaravan bij de chalet waar Ferry meestal verblijft. Oergezellig, maar ook levensgevaarlijk. 

Om Ferry’s vertrouwen te winnen, moeten ze een web van manipulatie spinnen, Ferry’s wantrouwige rechterhand John opzij zetten en misbruik maken van hun intense vriendschap met Ferry en z'n vrouw. Maar hoe langer het duurt, hoe meer de zaak onder hun huid kruipt. Hoe slecht moet je zelf worden om een crimineel te pakken? Wat als je prooi je beste vriend is? Undercover is ook te volgen met audiodescriptie.

Undercover: vanaf 24 februari elke zondag op Eén. 

Internationale fictie op vrijdagavond

Vrijdag is het tijd voor internationale topfictie op Eén. Zo is vanaf eind december het derde seizoen van de politie-dramareeks Hinterland te zien en kunnen fans vanaf januari genieten van het tweede seizoen van The Medicis. Daarnaast keert de eigenzinnige politie-inspecteur Wallander dit voorjaar terug in een tweede seizoen van de BBC-reeks en is het derde seizoen van het kostuumdrama Victoria dit voorjaar te volgen op Eén. Nieuw is de mysterieuze Britse minireeks The miniaturist.  Fans van Vera kunnen dan weer uitkijken naar het negende seizoen later dit voorjaar op Eén.

 

INFORMATIE

NIEUW Factcheckers 

Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille duiken in de wereld van feiten en mythes in tijden van fake news 

Vijf jaar lang gidsten Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille Vlaanderen met veel succes door de wereld van het geld. In 2019 stappen ze een nieuwe jungle in: de overload aan informatie, berichten, weetjes en feiten waar we allemaal elke dag opnieuw in verdwalen. “Kinderen worden niet hyperactief van suiker”, “Plassen in een zwembad is gevaarlijk” en “Van tequila val je af”?  

Iedereen leest de titels en artikels, verbaast zich erover, gelooft ze al dan niet, en scrolt verder. Jan, Britt en Thomas willen meer doen dan dat. Ze maken hun borst nat en duiken in de wereld van de feiten. Wat is waar en wat maar half? Waarom blijven sommige berichten hardnekkig opduiken? En hoe krijgen ze die de wereld uit? Met veel lef, branie en plezier beginnen ze aan dit avontuur, in de hoop dat ze op de plek met alle antwoorden uitkomen.    

Factcheckers: later dit voorjaar op Eén.   

NIEUW SEIZOEN Pano 

Dit voorjaar is Pano terug met zijn handelsmerk: diepgaande en beklijvende reportages. De succesvolle pijlers van het programma blijven onveranderd: verhalen van hier en de wereld, dicht bij elke Vlaming, die relevant en onthullend zijn. Ook wil Pano het maatschappelijke en politieke debat blijven bepalen,  wat in het najaar uitstekend is gelukt met onder meer reportages over de identitaire studentenbeweging Schild & vrienden en over de stijgende armoede in Vlaanderen.  

Na bijna drie seizoenen is Pano een bijzonder sterk merk geworden in Vlaanderen. Zo is de reportage over Schild & Vrienden op VRT NU bijvoorbeeld de meest bekeken reportage sinds het ontstaan van het platform. Intussen is de hele Pano-ploeg opnieuw aan het werken aan reportages over onder andere medicinale cannabis en de belangrijkste bijzaak in het leven: het voetbal. Hoe moet het verder na de vele schandalen?  

Pano: later dit voorjaar op Eén 

Uiteraard besteedt VRT NWS in 2019 in allerlei programma’s ook uitgebreid aandacht aan de federale en Europese verkiezingen. Ook De zevende dag, Villa politica en De markt staan op post.

 

ONTSPANNING EN ENTERTAINMENT

NIEUW Is er een dokter in de zaal? 

Wandelende medische encyclopedie Philippe Geubels presenteert gloednieuwe panelquiz 

Philippe Geubels is een wandelende medische encyclopedie en kent volledige bijsluiters van medicijnen uit zijn hoofd. Dat verborgen talent toont hij dit voorjaar in de nieuwe, humoristische panelquiz Is er een dokter in de zaal?, over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid. 

Philippe gaat samen met vier bekende panelleden in diverse rondes op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige. De panelleden proberen de vragen correct te beantwoorden, al is een gezonde dosis humor nooit ver weg. En ja, er is zelfs een echte dokter in de zaal. Er komt ook een Nederlandse versie op RTL van de quiz, met Philippe Geubels als presentator en in hetzelfde decor, maar met Nederlandse panelleden. 

Is er een dokter in de zaal?: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW SEIZOEN Twee tot de zesde macht 

Gloednieuw seizoen met Jeroen Meus in de rol van quizmaster 

De gesmaakte klassieker Twee tot de zesde macht is terug om het weekend met een knal af te sluiten. Kersverse quizpresentator Jeroen Meus is helemaal klaar om de kijkers te ontvangen. Dat doet hij niet alleen, maar met een supermacht aan BV’s zoals Kim Clijsters, Wim Opbrouck, Steven Van Herreweghe, Laura Tesoro, Jelle De Beule, Elodie Ouedraogo en Tom Boonen.  

Elke aflevering wordt opgehangen aan een bijzonder thema zoals “Liefde”, “De Nineties” en een “Ladies Night” waarin Jeroen de enige man in de show is. Dertien gloednieuwe afleveringen lang strijdt de supermacht tegen sympathieke duo’s minder bekende Vlamingen met als inzet 10.000 euro. 

Twee tot de zesde macht: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW SEIZOEN Van algemeen nut 

Steven Van Herreweghe neemt markante tv-geschiedenis onder de loep 

Dit voorjaar duikt Steven Van Herreweghe opnieuw het rijke beeldarchief van de VRT in voor een nieuw seizoen van Van algemeen nut. Wekelijks nodigt hij bekende en minder bekende mensen uit, die allen één ding met elkaar gemeen hebben: allemaal zijn ze ooit op televisie geweest. En ze zijn hem opgevallen in het VRT-archief.  

Vorig seizoen maakten we, dankzij Steven, kennis met de dame die de Vlaming 33 jaar geleden doortastende lessen in de aarshygiëne gaf. En we leerden een andere kant van oorlogsreporter Rudi Vranckx kennen, die begin jaren 90 een arme boer van de verdrinkingsdood redde. Ook dit seizoen stelt Steven ons bijzondere mensen voor die stuk voor stuk een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de belangrijke opdracht van de openbare omroep. Samen met hen zoomt Steven elke week even dieper in op hun televisiemoment en geeft het op alle mogelijke manieren een tweede leven. 

Van algemeen nut: later dit voorjaar op Eén. 

NIEUW SEIZOEN De columbus 

De pauzeknop van Wim Lybaert 

Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. De twee weten niet waar ze naartoe gaan, want dat beslist het toeval. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is.  

Wims co-piloten richting het onbekende zijn Philippe Geubels, Annelien Coorevits, Jan Peumans, Jeroen Meus, Stefaan Degand, Linde Merckpoel… en er is ook een onbekende gast deze keer. Reis mee met de columbus en laat je verrassen door het avontuur van het onbekende. 

De columbus: later dit voorjaar op Eén. 

 

DAGELIJKS OP POST

Natuurlijk staan de vertrouwde programma’s en gezichten ook dit voorjaar klaar voor de kijkers, met Blokken, Dagelijkse kost, Iedereen beroemd, Het journaal, Thuis en een nieuw seizoen Van Gils & gasten om de avond goed af te sluiten.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos