Ontdek alle programma's van het voorjaar van Eén

Ontdek alle programma's van het voorjaar van Eén

Kijkers kunnen zich verheugen op 2018: bij Eén staan vertrouwde en nieuwe gezichten klaar om de Vlaming een buitengewone tv-avond te bezorgen. Zo praat Cath Luyten in het nieuwe Vandaag over een jaar met mensen die een bijzonder plan willen verwezenlijken, terwijl Dieter Coppens de kijkers doet genieten van Down the road en zijn nieuwe dierenprogramma. Philippe Geubels doet wat hij het beste kan en brengt het spraakmakende Taboe – humor met net dat extra laagje, terwijl Steven Van Herreweghe televisiemomenten een nieuw leven geeft in Van algemeen nut. Saartje Vandendriessche toont zich dan weer zoals we haar nog nooit zagen in Op de man af. Ook fictieliefhebbers komen aan hun trekken met een nieuw spannend seizoen van het zeer gesmaakte Salamander. En nieuwkomer Kamal Kharmach vist uit welke gebeurtenissen in Het collectief geheugen moeten komen.

ONTDEK VIA "LEES MEER" HIERONDER ALLES OVER DE PROGRAMMA'S VAN EEN.

FICTIE

NIEUW Gevoel voor tumor

Een herkenbare, ontroerende en humoristische fictiereeks over leven met kanker.

In de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor wordt het leven van Tristan Devriendt (Maarten Nulens), een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plots kanker en wordt zo zelf patiënt. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Naast Maarten Nulens spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze reeks. Het scenario van Gevoel voor tumor werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten, om de reeks zo herkenbaar mogelijk te maken. Een reeks die je zowel doet lachen als huilen.

 • Gevoel voor tumor: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN – Salamander 2

Topfictie van eigen bodem met bloedstollend nieuw verhaal

Eén pakt uit met het langverwachte tweede seizoen van het gesmaakte Salamander, een spannende thriller. In dit nieuwe seizoen trekt de moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi de aandacht van hoofdinspecteur Paul Gerardi. Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….

Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug, en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter. Het eerste seizoen van deze thrillerreeks kon op heel wat waardering rekenen, zowel in Vlaanderen als daarbuiten: Salamander won heel wat internationale prijzen en was als eerste Vlaamse reeks te zien op BBC en Netflix.

 • Salamander 2: vanaf 7 januari elke zondag om 21.20 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN Loslopend wild & gevogelte

“Efkes poepen” en andere hilarische sketches in nieuw seizoen

Efkes BBQ’en, efkes squashen, of efkes… nu ja… poepen? De mannen in Loslopend wild & gevogelte weten zich op allerlei manieren bezig te houden om aan de dagelijkse ratrace te ontsnappen. De vrouwen vinden in dit nieuwe seizoen van het herkenbare sketchprogramma dan weer letterlijk overal een parkeerplek. En natuurlijk zorgen de gekende dagelijkse misverstanden tussen vrouw en man voor de nodige hilariteit.

Het gloednieuwe vierde seizoen toont in zijn eigengereide stijl hoe vrouwen en mannen zich in bochten moeten wringen om in deze veeleisende tijden het einde van de dag te halen. De reeks kan rekenen op dezelfde topcast als vorig seizoen, en daarnaast duiken dit seizoen een heleboel verrassende gastacteurs en –actrices op, zoals Sam Gooris en Wendy Van Wanten. Het vierde seizoen van Loslopend wild & gevogelte zal ook via VRT.NU in 4K te zien zijn en is zo de eerste VRT-reeks die volledig in deze topkwaliteit wordt aangeboden.

 • Loslopend wild & gevogelte: vanaf 9 januari elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

TOPFICTIE Eigen kweek

Geniet opnieuw van gesmaakte tweede seizoen

Voor wie de familie Welvaert mist, heeft Eén goed nieuws: in afwachting van het derde en laatste seizoen van Eigen kweek, zendt Eén vanaf donderdag 4 januari het tweede seizoen opnieuw uit. Kijkers kunnen genieten van de avonturen van de sympathieke aardappeltelers in het West-Vlaamse Wijtschate, met met Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Rhoda Montemayor, Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Stefaan Degand en Sam Louwyck.

Vier jaar na de eenmalige wietteelt gaat het leven van de familie Welvaert opnieuw zijn gewone gangetje. De ontmoeting met “Den Ollander” is niet meer dan een vage herinnering. Tot “De broer van den Ollander” samen met Bernard, de kompaan van “Den Ollander”, op het erf van Jos staat. Hij wil weten wat er gebeurd is met het geld van zijn broer. Geld dat de familie meer dan 4 jaar geleden mee naar huis heeft genomen. Als blijkt dat het geld er niet meer is, ziet de man maar één oplossing: Jos moet opnieuw wiet kweken om hem zo te vergoeden.

 • Eigen kweek seizoen 2: vanaf 4 januari elke donderdag om 21.30 uur.

NIEUW Klem

Wat als je ongewild bevriend raakt met een gevaarlijke crimineel?

Binnenkort kunnen de Eén-kijkers genieten van de spannende, Nederlandse succesreeks Klem. In deze nieuwe dramaserie komt Hugo Warmond erachter dat zijn jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van de gevaarlijke crimineel Marius Milner. Bij toeval redt Hugo het leven van Marius, die hem vanaf dan als zijn beste vriend beschouwt.

Helaas heeft Hugo een hoge functie bij de belastingdienst en kan hij dus beter niet in de buurt van een crimineel gezien worden. Door zijn connectie met Marius komt de keurige belastinginspecteur langzaam in de criminele wereld terecht... In Klem spelen onder andere Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan mee.

 • Klem: later dit voorjaar op Eén.

Op vrijdagavond kunnen de kijkers dan weer genieten van buitenlandse topfictie. Vanaf 12 januari brengt Eén het tweede seizoen van Outlander en later volgt de derde reeks van Poldark. Ook de nieuwe seizoenen van Vera, Shetland, en het twintigste seizoen van Midsomer murders staan op het programma.

REPORTAGE EN DOCUMENTAIRE

NIEUW Afscheid

Een intieme docureeks over de laatste maanden in een mensenleven

Afscheid. Geen ander woord vervat zo de essentie van ieders bestaan. En toch gaat iedereen er stelselmatig en in een zo groot mogelijke bocht omheen. In de nieuwe documentairereeks Afscheid maakt Karine Claassen het onbespreekbare bespreekbaar: ze volgt zes mensen tijdens de laatste weken en maanden van hun leven, mensen die heel bewust omgaan met hun levenseinde. Hoe is het leven geleefd? Wat blijft er van over en wie regisseert het einde? 

Een confrontatie met het levenseinde, door de ogen van zij die het hebben geleefd, van artsen en van verplegend personeel. Afscheid is een intieme docureeks die onder ieders huid kruipt.

 • Afscheid: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW De zoo 175 (werktitel)

Arnout Hauben neemt je mee op een tocht doorheen de wondere geschiedenis van ZOO Antwerpen

Arnout neemt de kijkers in de nieuwe docureeks De zoo 175 (werktitel) op zijn eigen enthousiaste manier op sleeptouw doorheen de wonderbaarlijke geschiedenis van de Antwerpse ZOO, die al generaties lang tot de verbeelding spreekt. De ZOO ademt nostalgie en leeft van herinneringen, maar is ook vandaag nog steeds de ontmoetingsplaats voor mens en dier.

In De zoo 175 koppelt Arnout de geschiedenis van de Antwerpse Zoo naadloos aan het leven in en rond de Zoo van nu. In deze reeks vol dieren en mensen neemt hij de kijkers mee op een tocht van bij het ontstaan van de ZOO tot bij de moderne ZOO die het vandaag is geworden. 

 • De zoo 175: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Dance around the world

Ish Aït Hamou en Jan Kooijman dansen zich een weg naar het hart van een cultuur

Binnenkort kunnen de Eén-kijkers genieten van het nieuwe Nederlandse programma Dance around the world. Voormalig modern danser Jan Kooijman en voormalig hiphopdanser Ish Aït Hamou reizen de wereld rond om de meest bijzondere dansen te leren. Door de dans duiken zij in de cultuur van het land, met al haar bijzondere tradities, om uiteindelijk de dans samen met de lokale bevolking op te voeren.

Jan en Ish reizen onder andere naar het hoge Andesgebergte van Peru om daar de danza de la tijeras op te voeren, doen mee met een hopakoptreden in een groot theater van Oekraïne, en laten op een Jordaans feest zien wat ze kunnen van de Arabische dans dabke

 • Dance around the world: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Dierenprogramma met Dieter Coppens

Dieter Coppens brengt unieke verhalen over mens en dier

Dieter Coppens duikt in dit nieuwe programma onder in de dierenwereld en volgt een half jaar lang het kruim van de Belgische dierenexperts. Dieter gaat op stap met dierendokters en -chirurgen, wildlife specialisten en biologen in zowel binnen- als buitenland. Ieder van hen heeft een passie voor dieren en doet er alles aan om dieren te helpen, te genezen of te beschermen.

Door op te trekken met deze dierenexperts ontdekt Dieter prachtige plekken, maakt hij unieke beelden van dier en natuur, en gaat hij samen met een bioloog op zoek naar nieuwe diersoorten. Dieter volgt bijzondere cases bij zowel gewone huisdieren als exotische wilde dieren: zo trekt hij naar een neushoornopvangcentrum en bezoekt er een neushoorn die een jaar eerder zwaar werd toegetakeld door stropers. Maar het draait niet enkel rond de dieren: Dieter brengt ook unieke verhalen van uitzonderlijke, getalenteerde mensen.

 • Dierenprogramma met Dieter Coppens: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Programma van Kristel Verbeke

De waarheid komt uit een kindermond

In haar nieuwe programma ontmoet Kristel Verbeke jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar en praat met hen over wat hen écht bezig houdt. Niet de ouders, leerkrachten of deskundigen, maar het kind zelf vertelt hoe hij of zij het leven ziet en waar hij of zij van droomt.

Kristel praat in elke aflevering met één kind door over thema’s als geluk, opvoeding, perfectionisme, vooroordelen en verdriet. De pure kijk van de kinderen, zonder vooroordelen of stereotypen, zorgt voor een glimlach of doet net even slikken. Levenslessen door kinderen, voor volwassenen. 

 • Nieuwe programma van Kristel Verbeke: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Down the road

Dieter Coppens en zijn zes reisgenoten met Downsyndroom verleggen samen hun grenzen

Dieter Coppens heeft nog een ander programma in petto. In het nieuwe Down the road gaat Dieter samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan: ze maken een roadtrip door zeven landen.

De mensen die met Dieter op reis vertrekken, zijn allemaal op zoek naar vrienden die weten wat het is om anders te zijn. Maar ook naar vrijheid, avontuur, liefde, en nieuwe ervaringen. Door samen op reis te gaan, wil Dieter ook een beter beeld krijgen van wat het is om te leven met het syndroom van Down. Samen verleggen de reisgenoten hun grenzen, gaan ze nieuwe uitdagingen aan en willen ze vooral ook veel genieten.

 • Down the road: later dit voorjaar van Eén.

NIEUW Mij overkomt het niet

Wat als je als dader door het leven moet?

Iedereen probeert voorzichtig door het leven te gaan, op te letten op het werk, in het verkeer of thuis. Maar wat als dat niet voldoende is? Wat als het ergste dan toch gebeurt? Het is ieders nachtmerrie: ongewild een ongeluk veroorzaken, waardoor iemand het leven laat, of met zware emotionele en fysieke gevolgen verder moet.

In het nieuwe Mij overkomt het niet praat Fatma Taspinar met zes mensen die het wel is overkomen. Die ongewild een ongeluk veroorzaakten, en die als dader of “veroorzaker” door het leven moeten. Zij voelen zich verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Hoe gaan zij hiermee om? Fatma onderzoekt hoe zij hun kruis dragen, en spreekt ook met slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, procureurs en rechters over schuld en schuldgevoel.

 • Mij overkomt het niet: vanaf 8 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.

NIEUW M/V/X

Het kronkelend pad naar een nieuw leven

De documentairereeks M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders tijdens hun zoektocht naar een leven dat beter past en minder wringt. De meeste mensen die fysiek als man of vrouw worden geboren, voelen zich ook gewoon zo. Maar dat geldt niet voor iedereen.

Hoe is het om je verloren te voelen in je eigen lichaam en de verwachtingen die dat lichaam oproept? Hoe voelt het om eindelijk te kunnen tonen wie je vanbinnen al lang bent? Wat betekent het voor vrienden en familie? M/V/X toont hoe het is om als transgender te leven en wat deze mensen doormaken om hun binnenkant te matchen met hun buitenkant.

 • M/V/X: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Op één

Kobe Ilsen gaat gluren bij de buren

Wat kunnen we als Belgen leren van onze buren? Dat onderzoekt Kobe in de nieuwe reportagereeks Op één. Belgen klagen vaak over ons land, over het slechte onderwijs, over de onbetaalbare huizen. Maar klopt dat? Omdat afstand nemen het beste is om alles in het juiste perspectief te zien, gaat Kobe in het buitenland kijken hoe België er aan toe is.

Op basis van verschillende lijsten reist Kobe de wereld rond en bezoekt hij de slechtste, maar ook de beste leerlingen van de klas rond thema’s als wonen, veiligheid en obesitas. Wat valt er van hen te leren? Hij klopt aan bij gewone mensen en praat met hen over wat we nog kunnen bijleren. Want België kan nog heel wat opsteken van dichte en verre buren.

 • Op één: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Vandaag over een jaar

Gewone mensen met bijzondere plannen

In Vandaag over een jaar ontvangt Cath Luyten bij haar in de studio elke week een aantal gewone Vlamingen die in 2017 iets bijzonders willen realiseren – zowel grote als kleine plannen. Vijftig kilo vermageren, een kindje adopteren, de Mont Ventoux beklimmen… Caths gasten zijn stuk voor stuk vastberaden om hun voornemen waar te maken.

Na een jaar wandelen ze onder luid applaus de studio weer binnen: zijn ze geslaagd in hun persoonlijke missie? Dat vertellen ze aan de hand van beelden die ze zelf maakten op belangrijke momenten tijdens dat beslissende jaar. Vandaag over een jaar is beklijvende televisie die niemand onberoerd laat.

 • Vandaag over een jaar: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Politie 24/7

Een mix van spannende interventies en emotionele getuigenissen

Politie 24/7 is een nieuw programma van de makers van het succesvolle Spoed 24/7. Deze nieuwe reeks brengt een waarheidsgetrouwe weergave van het werk van Lokale Politie Antwerpen. Drie maanden lang werd er dag en nacht gefilmd en voor de allereerste keer werden er camera’s toegelaten in de telecommandokamer, hét zenuwcentrum van de politie van Antwerpen, van waaruit alle interventies worden aangestuurd.

Vaste camera’s, body-cams en mobiele cameraploegen registreerden de dagelijkse realiteit in de telecommandokamer, in vijf commissariaten, in de combi’s van de interventieteams, bij de wijkteams, de snelle responseteams,  de mobiele eenheid, de gerechtelijke afhandeling, het hondenteam en het fietsteam. Het resultaat is verrassend: een mix vol spannende interventies en emotionele getuigenissen van het grootste politiekorps van België.  Een korps dat zich elke dag opnieuw ten dienste stelt van de meer dan 500.000 inwoners in Antwerpen. 

 • Politie 24/7: later dit voorjaar op Eén.

Natuurlijk is ook het reportageprogramma Pano weer terug met pakkende en onthullende verhalen.

ENTERTAINMENT EN HUMOR  

NIEUW Op de man af

Saartje Vandendriessche zoals je haar nooit eerder zag

In 2018 stapt Saartje Vandendriessche recht Op de man af.  In haar nieuwe avontuurlijke programma neemt ze het elke week op tegen een bekende man, in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen. Voor Saartje zelf is geen uitdaging te groot. Aan 40 kilometer per uur naar beneden razen op een steile ijspiste, de hoogste klimmuur ter wereld bedwingen, of kajakken en kopje ondergaan in het ijskoude water van Groenland... Saartje zet alles op alles om het beste uit zichzelf te halen.

Saartje wordt daarbij wekelijks geholpen door sportpsychologe Els Snauwaert, die haar mentaal begeleidt, en Olympisch kampioene Hanna Mariën, die ervoor zorgt dat ze er fysiek staat. In Op de man af ontdekken de kijkers een Saartje zoals ze zich nog nooit eerder toonde.

 • Op de man af: vanaf 3 januari elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

NIEUW Taboe

Philippe Geubels zet zijn humor in om gevoelige thema's bespreekbaar te maken

In het spraakmakende Taboe gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen, zoals mensen met een andere huidskleur, holebi’s, of mensen met een fysieke beperking.

Philippe leeft met hen samen, luistert erg goed naar hun verhalen en gevoeligheden, daagt hen ook uit om zelf met een verborgen camera op stap te gaan en neemt daarna de proef op de som: hij brengt comedy over hen, voor hen. Taboe is een unieke mix van human interest en comedy, een nieuwe manier om te kijken naar gevoelige thema’s.

 • Taboe: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW De columbus

Het goeie leven onderweg 

Na het heerlijke Het goeie leven trekt Wim Lybaert erop uit, met zijn zelfgebouwde huis op wielen. Met de columbus gaat hij elke week op stap met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. De twee weten niet waar ze naartoe gaan, want dat beslist het toeval. Ze gaan zonder plan de wereld in en duwen een weekje op pauze.

In goed gezelschap genieten Wim en zijn gasten van vrije tijd die echt vrij is. Zo komen ze elke dag iets dichter bij hun bestemming… En ook een beetje dichter bij elkaar. Onder andere Marleen Merckx, Hilde Crevits, Matthias Coppens, Lieve Blancquaert en Filip Peeters stappen samen met Wim in de columbus.

 • De columbus: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN De 3 wijzen

Wie kan de waarheid van de leugens onderscheiden?

Na de succesvolle remake van het legendarische panelprogramma De 3 wijzen vorig jaar trekt Kobe Ilsen terug zijn strak pak en opvallende schoenen aan voor een tweede seizoen. Naast de vertrouwde wijzen als Maaike Cafmeyer en Jeroen Meus komen ook enkele nieuwe gezichten leugens en waarheden vertellen, waaronder Julie Van den Steen en Adriaan Van den Hoof.

In de nieuwe ronde "de verfilming" wordt het leven van een onbekende landgenoot, die iets uitzonderlijks heeft gepresteerd of onwaarschijnlijks heeft meegemaakt, “verfilmd” - waaruit een even verrassende vraag voortvloeit. De spannende finale blijft hetzelfde: als de kandidaten de al dan niet waar gebeurde verhalen goed inschatten, keren ze met een aardig bedrag terug naar huis.

 • De 3 wijzen: later dit voorjaar op Eén.

NIEUW Van algemeen nut

Steven Van Herreweghe neemt bijzondere tv-geschiedenis onder de loep

In zijn nieuwe programma Van algemeen nut nodigt Steven Van Herreweghe enkele bekende en minder bekende mensen uit. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: allemaal zijn ze ooit op televisie geweest. Hij wil zijn gasten spreken omdat ze hem zijn opgevallen in het rijke beeldarchief van de VRT.

Stuk voor stuk hebben ze een bijzondere bijdrage geleverd aan 65 jaar openbare omroep. Samen met hen zoomt Steven elke week even dieper in op hun televisiemoment en geeft het op alle mogelijke manieren een tweede leven.

 • Van algemeen nut: vanaf 4 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

NIEUW Het collectief geheugen

Kamal Kharmach, Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire schrijven geschiedenis

Dit voorjaar presenteert Kamal Kharmach met Het collectief geheugen zijn allereerste programma. Kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire nemen het daarin elke week, samen met een bekende gast, tegen elkaar op en argumenteren welke gebeurtenissen, personen, voorwerpen en beelden we in ons collectief geheugen opnemen en welke we meteen weer mogen vergeten.

Uiteraard mag er al eens gelachen worden in een humoristisch panelprogramma, maar Jacques en Maaike nemen hun opdracht wel serieus. Het gaat tenslotte over ons collectief geheugen. Een wekelijks wisselende geschiedschrijver - een tv-icoon met jaren dienst en recht van spreken - velt het uiteindelijke oordeel over wie of wat een plaats verdient in het collectief geheugen, en schrijft zo ‘geschiedenis’.

 • Het collectief geheugen: later dit voorjaar op Eén.

SHOWS EN SPECIALS

SHOW De MIA’s

Meeslepende muziekshow met tal van live optredens

Wie sleept er dit jaar een felbegeerde MIA in de wacht? Dat ontdekken de kijkers op dinsdag 30 januari tijdens een wervelende liveshow op Eén. Die avond worden de Music Industry Awards – kortweg de MIA’s – van 2017 uitgereikt. Deze elfde editie van de MIA’s wordt weer een groot feest vol live optredens en vindt opnieuw plaats in Paleis 12.

Vorig jaar was Bazart de grote winnaar van de Vlaamse muziekprijzen: de band verzilverde vijf van zijn zeven nominaties. VRT en Kunstenpunt maakten vorige week bekend dat Oscar and the wolf dit jaar de grote kanshebber van de MIA’s is, met zes nominaties. Ook Coely en Niels Destadsbader hebben elk een aantal nominaties op zak. Daarnaast maken onder andere Brihang, Bart Peeters en Blanche kans op een MIA. En kan de grote winnaar van vorig jaar, Bazart, ook dit jaar enkele nieuwe beeldjes verzilveren? Vanaf nu kan er gestemd worden op de genomineerden in de verschillende categorieën.

 • De MIA’s: op dinsdag 30 januari om 20.40 uur op Eén.

SHOW Eurovisiesongfestival

Dit jaar stuurt de VRT het Leuvense talent Laura Groeseneken naar Lissabon om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De 63ste editie van deze bruisende muziekwedstrijd is op Eén te zien op dinsdag 8 en donderdag 10 mei, met de finale op zaterdag 12 mei. Net als de vorige jaren supportert Lieven Van Gils samen met heel Vlaanderen voor Laura in zijn specials Van Gils & het songfestival. En ook online zijn Laura’s avonturen in Lissabon op de voet te volgen.

 • Eurovisiesongfestival: halve finales op dinsdag 8 en donderdag 10 mei, en finale op zaterdag 12 mei.

SPECIAL De ronde 101

Unieke beelden achter de schermen van een spectaculaire Ronde

Na de succesvolle special De ronde 100 vorig jaar brengt Eén in 2018 het nieuwe De ronde 101. Deze speciale uitzending geeft een blik voor en achter de schermen van de 101ste editie van De ronde van Vlaanderen uit 2017. Iedereen herinnert zich natuurlijk de spectaculaire val van Peter Sagan, waarbij hij Greg Van Avermaet meesleurde. En hoe die andere kanshebber, Tom Boonen, in zijn allerlaatste Ronde moest opgeven na dubbele materiaalpech.

De ronde 101 toont alle hoogtepunten van de wedstrijd en meer. De special volgt de renners, ploegleiders, verslaggevers, supporters en het publiek tijdens de wedstrijd. De ronde 101 was een huzarenstukje om te maken: de reportage werd op één dag gedraaid, en toont unieke beelden van onder andere op de fiets, uit de auto, en in de regiekamer.

 • De ronde 101: later dit voorjaar op Eén.

SPORT WK Rode Duivels

Heel Vlaanderen kan samen met Eén meesupporteren voor de Rode Duivels. Ze trekken naar Rusland voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018.

Iedereen tegen kanker

In 2018 slaan Eén en Kom op tegen kanker de handen weer in elkaar met Iedereen tegen kanker. Voortaan organiseert het net deze campagne jaarlijks, om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook dit jaar brengt Eén een liveshow en in de weken hiervoor  zet het net tal van acties op poten en roept heel Vlaanderen op om hetzelfde te doen.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos