Onder embargo tot woensdag 26 april om 20.40 uur: 'THUIS' raakt verhaal van seksuele dienstverlening aan

Onder embargo tot woensdag 26 april om 20.40 uur: 'THUIS' raakt verhaal van seksuele dienstverlening aan

De makers van THUIS introduceren deze week via de verhaallijn van personage Luc Bomans (Mark Willems) het verhaal van de seksuele dienstverlening. "Dit komt recht uit de realiteit, en dat maakt het een goed verhaal voor THUIS", aldus producer Hans Roggen. 

Luc Bomans kwam door een zuurstoftekort anderhalf jaar geleden in een rolstoel terecht. De voorbije weken was duidelijk dat Luc almaar meer moeite heeft om zijn nood aan affectie onvervuld te zien. Woensdag 26 april ziet de kijker hoe Bob en Rosa Luc helpen zijn probleem op een respectvolle manier aan te pakken: op donderdag 27 april komt voor het eerst een seksuele dienstverlener langs bij Luc.

THUIS, elke werkdag om 20.10 uur op Eén

Ook mensen met een beperking of ziekte hebben nood aan liefde en seks. De overtuiging is in Vlaanderen al doorgedrongen, maar los van taboes en vooroordelen, is de praktijk soms wat moeilijker nog. In Vlaanderen ondersteunt het expertisecentrum Aditi vzw mensen met een beperking en ouderen die hun seksualiteit willen beleven en hierbij hulp kunnen gebruiken. Op hun website http://aditivzw.be/nl/ lees je hoe ze hierbij te werk gaan.

THUIS plukt ook dit verhaal recht uit de dagelijkse realiteit en geeft het mee een concreet gezicht.

THUIS-producer Hans Roggen:

Voor de verhaallijnen van THUIS kijken wij gewoon rond. Thema’s en elementen uit de realiteit verwerken we constant in de levensverhalen van onze personages. Verhalen zoals die van seksuele dienstverlening gebeuren in Vlaanderen.

Het grote verschil is dat langs de Vlaamse straten de huizen wél een voorgevel en gesloten voordeur hebben. In THUIS kijken elke avond 1,3 miljoen mensen recht de huiskamers van de familie Bomans en Vlerick binnen. En als je merkt dat er in de realiteit zo’n 500 aanvragen voor seksuele dienstverlening zijn per jaar, dan kan je niet van iets uitzonderlijks spreken. We vertellen dus niets wat er al niet is. Het is één van die feiten recht uit de realiteit en dat maakt nu eenmaal goeie verhalen voor THUIS.

De vzw is alvast opgetogen over de aanpak van THUIS. 

Steven De Weirdt van Aditi vzw:

Aditi vzw is een organisatie waar mensen met een beperking en het netwerk (familie, professionelen… ) terecht kunnen met alle vragen over seksualiteit en handicap. Naast professionele ondersteuning van zorgvoorzieningen (opleiding, vorming, teamondersteuning) begeleiden wij ook individuele personen met een beperking in hun zoektocht naar o.a. seksuele dienstverlening en intimiteitsbeleving.

Het basisrecht op seksualiteit voor personen met een beperking begint met het recht op seksuele ondersteuning en zorg. THUIS helpt ons met onze missie om dit verder bespreekbaar te maken.

THUIS, elke werkdag om 20.10 uur op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos