Skip to Content

Normale Mensen met Bart De Pauw en Tine Embrechts en Tom Lenaerts en Bart Cannaerts

Dinsdag 7 oktober, om 20.40 uur Op Eén

Adriaan Van den Hoof zit op dinsdag 7 oktober in komisch gezelschap met Schalkse Ruiters Bart De Pauw en Tom Lenaerts en Tine Embrechts en Bart Cannaerts. Blond, schalks of Pappenheimer: wie van deze vier bewijst zich als de meest normale van de avond?

  • De Normale Mens van de Week

Het programma wordt elke week aangekondigd door een onbekende man of vrouw in het publiek. Op het eerste gezicht is er niets bijzonder aan deze persoon maar naarmate de avond vordert, geeft hij/zij via tips meer en meer prijs over zichzelf. Aan de vier bekende gasten om deze tips zo zorgvuldig mogelijk te noteren zodat ze aan het einde van de show het bijzondere verhaal achter deze persoon kunnen achterhalen.

Deze week is Zilla uit Amsterdam de Normale Mens van de Week.

(Verhaal van Zilla met achternaam in ONDER EMBARGO-stukje helemaal onderaan)

  • Buiten de Uren

Buiten hun werkuren doen mensen soms heel bijzondere dingen. Ze kweken papegaaien, spelen de eerste wereldoorlog na, verzamelen onderbroeken of verkopen hun persoonlijke schatten op het internet. Maar sommige mensen wijden hun vrije tijd aan een merkwaardige bezigheid, zoals Luc uit Frasnes-lez-Anvaing. Kunnen onze vier bekende gasten achterhalen wat deze sympathieke Waal en uitvinder van de geurloze wc gepresteerd heeft?

(Verhaal van Luc staat in het ONDER EMBARGO-stukje helemaal onderaan)

  • Dit is mijn huis

Normale Mensen leven in een huis, maar niet alle huizen zijn even normaal. In deze ronde moeten de bekende gasten achterhalen wat er aan de hand is met het huis van architect Frank?

(Verhaal van Frank staat in het ONDER EMBARGO-stukje helemaal onderaan)

ONDER EMBARGO tot dinsdag 6 oktober 21.30 uur:

Buiten de uren

Luc Michel uit Frasnes-lez-Anvaing is wereldrecordhouder karten op een wc-pot. De uitvinder van de geurloze wc kwam op het idee na het zien van een Canadese stuntvrouw die dit presteerde met een snelheid van 75 km/u. “Ik kan beter”, beloofde Luc. Hij leende de kart van zijn dochter, monteerde er één van zijn eigen toiletten op en racete aan 100 km/u rond in de velden rondom zijn huis. De politie en deurwaarders stelden zijn ludieke race vast, en ondertussen ligt zijn dossier op de bureaus van het Guiness World Book of Records. Lucs conclusie: “Levensgevaarlijk!”. Maar voor Normale Mensen deed hij zijn stunt graag nog eens na.

Dit is mijn huis

Frank Jaspers uit Eisden-Dorp woont in een huis dat sinds zijn bouw in 1931 maar liefst 5,60 meter gezakt is. Een gevolg van de markante geschiedenis die de mijnstreek met zich meedraagt. De verzakking van het huis –het vroegere schipperscafé naast de dam- hangt samen met het einde van het steenkooltijdperk in Limburg . Toen de mijnwerkers de gangen lieten instorten, voelde het huis dat tot in het diepste van zijn grondvesten. Veel huizen in de streek overleefden een dergelijk manoeuvre niet. Maar het huis van Frank heeft steeds standgehouden.

De vrouw van de week

Zilla Van den Born (25) uit Amsterdam slaagde erin om haar volledige omgeving en familie te laten geloven dat ze vijf weken doorheen Zuidoost-Azië aan het reizen was, terwijl ze zich in werkelijkheid thuis verschanste. Een stunt die haar een diploma als grafisch ontwerpster opleverde, maar ook de toorn van haar eigen moeder die twee weken lang niet met haar wou spreken. Want overtuigend was Zilla wel. De reis was volledig uitgekiend, de foto’s professioneel bewerkt, en voor haar nachtelijke Skype-gesprekken had ze haar appartement zelfs omgebouwd tot een Aziatische hotelkamer. Zilla mocht het al uitleggen van de VS tot in Australië, maar vanavond pronkt ze bij Normale Mensen.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos