"Nooit gedacht dat mijn personage Dieter gelinkt zou worden aan Nancy. Laat staan dat ze zouden trouwen!" (THUIS-acteur Raf Jansen)

"Nooit gedacht dat mijn personage Dieter gelinkt zou worden aan Nancy. Laat staan dat ze zouden trouwen!" (THUIS-acteur Raf Jansen)

Nancy zegt ja aan 'benefietvriend Didi'

De THUIS-kijkers worden deze week opnieuw getrakteerd op een bruiloft. De uiterst aaibare politieagent Dieter Van Aert en de flamboyante Nancy De Grote waren eerst benefietvrienden. Maar Dieter werd al snel haar 'Didi' en na alle ellende met Eddy ging Nancy helemaal voor deze nieuwe grote liefde. Niets lijkt hun geluk nog in de weg te staan, zeker nadat Dieter ook Nancy's jongste dochter Britney uiteindelijk voor zich kon winnen en hij voor haar de ideale plus-papa is. De kers op de taart is hun trouw op vrijdag 17 november. 

De ploeg van THUIS heeft drukke trouw-tijden achter de rug: in augustus vonden de opnames plaats van het huwelijk van personages Tom en Judith én van Nancy en Dieter, met verve vortolkt door Ann Pira en Raf Jansen

Steekt Nancy's ex Eddy (Daan Hugaert) nog stokken in de wielen? Wordt deze trouwpartij net zo tumultueus en catastrofaal als die van Tom en Judith of vliegen de hartjes in het rond vrijdag 17 november?

Via LEES MEER worden letterlijk en figuurlijk enkele tipjes van de sluier opgelicht over de trouwpartij van dit kersverse THUIS-bruidspaar en geniet je van de allerleukste sfeerfoto's van achter de schermen.

Meer foto's vindt u vanaf vrijdag 17.11 op het persportaal van de VRT: http://pers.vrt.be

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

 

Enkele trouwscènes werden afgelopen zomer ingeblikt in de oude dekenij in Heist-op-den-Berg en de THUIS-ploeg moest hard zijn best doen om alles strikt geheim te houden. Op dat moment was Nancy voor de kijker nog niet officieel ten huwelijk gevraagd door Dieter.

"Het was soap naast de soap bij die opnames!" (Ann Pira)

 Ann (Nancy) geniet nog na van de rock and roll feeling die er bij te pas kwam: 

Dat stiekeme gedoe gaf de nodige soap naast de soap en daar hebben we zelf ook echt van gesmuld en genoten. Zo werd mij gevraagd met zonnebril en sjaal naar de set te komen, en doordat mensen niet konden gluren, had alles iets onwezenlijk! Grappig ook hoe ik voor één dag status ‚steractrice' opgespeld kreeg en me dat de nodige rock and roll feeling gaf! In de middagpauze kregen we een maaltijd geserveerd in de raadzaal van het stadhuis. Het leek wel een echt feest! Op het einde vroeg ik Raf ten dans. Daar in het halfrond voor onze collega's en de crew dansten we onze eerste dans.

Ook Raf (Dieter) koestert fijne herinneringen aan de spannende opnames:

Alles werd afgezet met herashekken met daartegen zwarte doeken om de vele nieuwsgierige blikken te weren. Dan voel je wel dat het om bijzondere opnames gaat. 

Daanaast ook speciaal om als bruidegom in het oog van  de THUIS-storm te staan. Aan de feesttafel zaten heel wat acteurs waar ik naar op kijk en dat voelde toch speciaal aan. Gewoon omdat ze er waren voor het huwelijk van mijn personage Dieter. Van kleine gastrol naar de man van Nancy. Ja, dat is speciaal!

De kijkers zien het resultaat van de opnames op vrijdag 17 november.

 

"Ik kan niet met je trouwen, Dieter. Niet voordat je deze brief van Eddy leest."

De mooiste dag van Dieter en Nancy start niet opperbest: Dieter moet nog bekomen van de vrijgezellenavond en Nancy overslaapt zich. En dan staat Frank plots bij Nancy met een brief van Eddy, op haar huwelijksdag! Dat zint Nancy niet en ze gooit boos de brief in de prullenmand. Maar wat staat in die brief? Kan ze haar nieuwsgierigheid bedwingen?

Haar ex-man Eddy (Daan Hugaert) heeft het erg lastig met de situatie. Hij beseft dat hij zijn grote liefde echt kwijt is en het zijn eigen schuld is. Hij schrijft zijn emoties van zich af in een eerlijke en emotionele brief aan Nancy. En natuurlijk leest de supernieuwsgierige Nancy toch die brief die haar tegen de verwachting in oprecht raakt. Geëmotioneerd blijft Nancy in haar trouwauto zitten, terwijl Dieter en alle genodigden op haar staan te wachten in het gemeentehuis. Wanneer Renzo Dieter wenkt, krijgt hij schrik dat Nancy zich bedacht heeft... Nancy: "Ik kan niet met je trouwen, Dieter. Niet voordat je deze brief van Eddy leest..." 

Daan:

In zijn binnenste wenst Eddy dat het kleine hoekje van haar hart waar nog plaats is voor hem, intact zou mogen blijven.  En Dieter wenst hij schurft en etterende zweren toe. Maar Eddy’s eigen hart verzeept en schuimt van altruïstisch meevoelen.  Hij legt zijn emoties lam en labeurt een gevoelig - mooie brief in elkaar waarin hij het kakelnieuwe koppel alle goeds toewenst.  Als man heeft hij dan wel gefaald, maar als vader heeft hij nog alle kansen om zich te bewijzen.  

Dieter leest de brief waarin Eddy oprecht berouw toont voor z'n stommiteiten en toegeeft dat het zijn eigen schuld is dat hij Nancy is kwijtgespeeld. "Ik kan de klok niet terugdraaien en kan jullie alleen maar feliciteren. Ik hoop dat je gelukkig wordt met Dieter."

Nancy: "Nu pas kan ik trouwen!" 

"Nu is het vooral belangrijk om tijdens de opnames mijn trouwring niet te vergeten!" (Raf)

Het begin van Dieter en Nancy is ook het definitieve einde van Eddy en Nancy. En dus ook een beetje van Daan en Ann. Al 13 jaar speelt Daan Eddy en deelde hij ontzettend vaak de set met Ann. Nu hebben ze veel minder scènes samen: 

Daan:

Als je zoveel jaren samen als collega allerlei watertjes doorzwemt op de set ga je je natuurlijk ook erg aan elkaar hechten.  Tuurlijk vind ik het jammer dat Nancy voor een ander viel en ik wellicht nog weinig met haar de set zal mogen delen. Ann is niet alleen een goede en leuke actrice, ze is daar bovenop ook nog een crème van een vrouw en een warme en hartelijke collega. Eddy zal altijd, bij elke confrontatie, met verwachtingvolle blik blijven speuren naar Nancy’s onregelmatige ademritmes en verhevigde bloedstuwing achter de ogen. Zij is voor eeuwig ‘Nancy with the smiling face’.

Ann bekijkt het filosofisch:

Een kijkerspubliek pruttelt al wel eens tegen als er zich verschuivingen voor doen, maar dat went. Verandering van spijs doet eten en zorgt ervoor dat soaps blijven leven, anders wordt het saai. Wat ik nu met Eddy heb te spelen vind ik zeker zo interessant, een gescheiden koppel dat samen een kind heeft. Onze verhalen zijn lang nog niet uitverteld…

Raf kijkt ernaar uit om nog meer met Ann te mogen acteren:

Ik leer nog elke dag van haar. Door vaak samen te spelen zijn we ook privé naar elkaar gegroeid. Ann is naast een top collega, ook een fijne vriendin geworden. Het personage van Nancy vind ik dan weer goddelijk. Nooit gedacht dat mijn personage gelinkt ging worden aan Nancy. Laat staan dat ik ooit zou vermoeden dat ze gingen trouwen. Nu het zover is, vind ik dat fantastisch. Het is een eer om te kunnen zeggen dat ik getrouwd ben met Nancy uit THUIS!

En wat er nog veranderd is? Het is vooral belangrijk om tijdens de opnames mijn trouwring niet te vergeten! Mijn personage Dieter heeft nu plots een attribuut dat hij altijd moet dragen. 

Meer foto's vindt u op het persportaal van de VRT: http://pers.vrt.be 

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos