Nieuwkomer Bazart is grote favoriet voor de MIA's 2016

Nieuwkomer Bazart is grote favoriet voor de MIA's 2016

Stemmen voor de MIA's 2016 kan via een.be/mias

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2016 bekendgemaakt. De MIA’s vieren feest want de prestigieuze awardshow is aan haar tiende editie toe. Maar liefst 40 groepen en artiesten zijn genomineerd voor deze jubileumeditie. 

De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het publiek en de muzieksector bepalen wie deze prijzen in ontvangst mag nemen. Stemmen kan vanaf 2 januari.

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 2 februari tijdens een wervelende liveshow op Eén. Deze extrafeestelijke verjaardagseditie kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets voor de liveshow zijn beschikbaar via paleis12.com. Meervoudig awardwinnaar en showbeest Bart Peeters presenteert het spektakel.

Wie zijn de grote kanshebbers?

De heren van Bazart maken het meeste kans om als de grote slokop van de avond naar huis te gaan. Met zeven nominaties op zak kunnen de MIA’s een feestelijk sluitstuk worden van hun gouden jaar.

Nederlandstalig zit duidelijk in de lift. Naast het overdonderend succes van Bazart, kaapt Tourist LeMC maar liefst vier nominaties weg. Het Zesde Metaal kan rekenen op drie nominaties. Frontman Wannes Cappelle is daarnaast ook genomineerd voor 'Auteur/componist'.

Ook voor het net opgerichte Warhaus wordt het een spannende avond. De band rond Maarten Devoldere (Balthazar) is eveneens drie keer genomineerd. Warhaus doet het daarmee even goed als Goose en Stan Van Samang.

In de categorie 'Hit van het jaar' zullen Tourist LeMCBazartMilow en Lost Frequencies het tegen elkaar opnemen. Nieuw is dat het publiek dit jaar op voorhand al kan stemmen voor zijn favoriet voor deze MIA der MIA’s. 

Zie bijlage onderaan voor een volledig overzicht van de categorieën en genomineerden

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan vanaf maandag 2 januari tot en met zondag 8 januari stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Alternatief', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaar'.

Stemmen kan via een.be/mias

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

 

  • Website: een.be/mias
  • Facebook: de MIA’s
  • Twitter: @mias_awards #mias2016
  • Instagram: de_mias #mias2016

De MIA's: op donderdag 2 februari om 20.40 uur live op Eén.

De MIA's is een initiatief van VRT en Kunstenpunt.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos