Skip to Content
Nieuw seizoen Vrede op aarde: Sven de Leijer brengt eigenzinnig jaaroverzicht tijdens de kerstvakantie

Nieuw seizoen Vrede op aarde: Sven de Leijer brengt eigenzinnig jaaroverzicht tijdens de kerstvakantie

Samen met onder andere Bart Cannaerts, Rik Torfs en Annemie Struyf reikt Sven de Vrede op aarde-awards uit

Vrede op aarde is terug: Sven de Leijer brengt de hele kerstvakantie lang zijn hoogstpersoonlijke jaaroverzicht, telkens van zondag tot donderdag op Eén.

Buiten is het koud, maar in zijn studio trekt Sven schaamteloos de kaart van de warmte en gezelligheid. Elke avond laat hij een drietal gasten binnen, geeft hen iets te drinken en wanneer ze helemaal op hun gemak in de zetel zitten, wordt er teruggeblikt op 2018.

Er valt heel wat te bespreken. Want naar goede gewoonte heeft Sven weer een heel jaar net iets te aandachtig tv gekeken en wil hij graag met zijn gasten delen wat hem allemaal is opgevallen. Misschien kunnen zij hem ook verrassen met hun inzichten. 

  • Sven: "Vorig jaar was ik enorm nerveus om al die vedetten in mijn zetel te ontvangen - ik heb nog nooit zo stotterend Frans gesproken als tegen Nafi Thiam - maar ik vond het ook heel plezant. Premier Michel die vertelde dat hij dezelfde fluo Agassi-tennisshort had als kind, en vervolgens Erik Van Looy op de schoot van Annelies Van Herck trok om de beruchte Trump-handdruk te demonstreren: ik heb me rot geamuseerd. En ik kan niet wachten tot de eerste gast van dit nieuwe seizoen mijn studio binnenwandelt."

Sven trok er ook af en toe op uit om het jaar zelf wat mooier te maken. Onder het motto: hoe mooier het jaar, hoe mooier mijn jaaroverzicht. Dit jaar kreeg hij daarbij de hulp van nieuw gezicht Thomas Huyghe. Thomas onderzocht trends, ging op onderzoek, volgde een aantal cases op de voet en duwde tal van bekende en minder bekende mensen een microfoon onder de neus om te peilen naar hun jaar.

Vrede op aarde-awards

Geen Vrede op aarde zonder de Vrede op aarde-Awards. Elke aflevering komen er een aantal winnaars langs. Al wilde Sven niet de verantwoordelijkheid torsen om alleen te beslissen wie er allemaal een award verdiende. Want wie is Sven om te oordelen wie de 'Held van het jaar is'? Of het 'Koppel van het jaar'? Of de 'Tofste Nederlander in België'? Die oordeelkundigheid liet hij over aan een nieuwe jury met alleen maar bijzonder vreemde eenden in de bijt. Stand-upcomedian en tv-maker Bart Cannaerts, journaliste Annemie Struyf, koerskenner José De Cauwer, professor Rik Torfs, psychologe Stephanie Coorevits, rapper en acteur Saïd Boumazoughe, en tv-presentatrice Cath Luyten werden een weekend lang opgesloten in een chalet in de Ardennen. Ze mochten pas weer naar huis wanneer ze voor alle categorieën een winnaar hadden gekozen. Om dat verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, riep Sven de gastronomische hulp in van IJslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir. En net zoals vorig jaar mocht Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans niet ontbreken om de debatten in goede banen te leiden.

Vrede op de radio

Vorig jaar verving Sven de Leijer al met verve De madammen op kerstdag. En omdat hij toch niks beter te doen heeft, en niemand anders zo zot gevonden werd om op kerstdag te werken, is het ook dit jaar weer Vrede op aarde op de radio. Van 10 tot 12 uur verzacht Sven die dag het leven van de ook werkende collega’s die op de VRT rondlopen, en polst hij bij de luisteraars van Radio 2 waar ze mee bezig zijn. Wie weet heeft iemand van hen wel hulp nodig? Dan biedt Sven de Leijer graag een helpende hand, want zo is hij. Of de luisteraars veel zullen hebben aan die hulp, is nog maar de vraag.

Vrede op aarde: vanaf 23 december van zondag tot en met donderdag; zondag rond 22.10 uur en doorheen de week rond 21.30 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos