Nieuw seizoen Loslopend wild & gevogelte nu al op VRT NU te bekijken in de kerstvakantie

Nieuw seizoen Loslopend wild & gevogelte nu al op VRT NU te bekijken in de kerstvakantie

Nieuwe reeks in topkwaliteit 4K te bekijken

Eén heeft groot nieuws: vanaf vandaag 21 december is de nieuwe reeks van Loslopend wild & gevogelte in primeur in 4K beeldkwaliteit te bekijken via het online platform VRT NU

In het nieuwe seizoen van dit herkenbare sketchprogramma kan het al eens fout lopen bij vrouwen - maar vooral ook bij mannen - in de dynamiek van het dagelijks leven. Naast op zich staande sketches wordt dit nieuwe seizoen uitgebreid met reeksen van sketches die hetzelfde uitgangspunt hebben: "efkes BBQ'en”,” efkes vechten”,” efkes squashen”  of zelfs “efkes poepen” zijn nieuwkomers. Daarnaast komen de bomma- en bompabattles terug, net als de ravotters en “Allez Monique” en natuurlijk de wereld beroemde “witte wijntjes”. 

Omdat er aan een topcast niets hoeft worden gewijzigd, kan ook dit seizoen van Loslopend wild & gevogelte rekenen op Tiny Bertels, Eva Binon, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Els Dottermans, Anemone Valcke, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Tuur De Weert, David Dermez, Steve Geerts, Ben Segers, Maarten Bosmans, Patrick Vervueren, Lucas Van den Eynde, Sachli Gholamalizad, Robbert Vervloet, Thomas Van Caeneghem en Charlotte Anne Bongaerts. Daarnaast duiken dit seizoen een heleboel verrassende gastacteurs en –actrices op, zoals Sam Gooris, Paul D’Hoore, Jacky Lafon, Sonja Kimpen, Frank Deboosere, Thomas Smith, Marcel Vanthilt en Wendy Van Wanten. De betreurde Marc Van Eeghem speelde vorig seizoen met veel enthousiasme mee in Loslopend wild & gevogelte en ook in deze nieuwe reeks kunnen we zijn talent nog een keer bewonderen.

Als kerstcadeau aan de kijkers biedt Eén alle afleveringen van dit nieuwe seizoen vanaf vandaag tegelijkertijd aan via VRT NU. Het is de eerste keer dat een VRT-productie in bulk wordt aangeboden op het online platform voor het op televisie te zien is. De reeks is er beschikbaar tot 20 april 2018.

De nieuwe reeks van Loslopend wild & gevogelte wordt bovendien in de topkwaliteit 4K aangeboden op VRT NU, dit in samenwerking met VRT Sandbox, IBM Cloud Video en Limecraft. 4K is een superieure beeldkwaliteit, met een resolutie die 4 keer groter is dan reguliere HD. Dat leidt tot veel scherpere beelden en meer details. Niet enkel de 4K-versie van de reeks is beschikbaar op VRT NU; ook de HD-versie wordt aangeboden, zodat zeker iedereen het programma kan bekijken in hoge beeldkwaliteit.

Wie niet zo technisch is aangelegd, kan hier een video bekijken die uitlegt hoe je in 4K kwaliteit naar Loslopend wild & gevogelte kan kijken via VRT NU.

Vanaf dinsdag 9 januari wordt wekelijks het nieuwe seizoen van Loslopend wild & gevogelte ook uitgezonden op Eén om 21.30 uur. 

 

Loslopend wild & gevogelte Scenario - voor Hopman: Charlotte Vanhecke, Anke Brouwers en Nele Meirhaeghe. Voor VRT: Els Vermuyten. Regie - Charlotte Vanhecke en Lars Goeyvaerts. 

Over VRT Sandbox: VRT Sandbox zet kortdurende samenwerkingen met startups, kmo’s, en organisaties in de media(tech) op. Tijdens deze trajecten krijgen ze de kans media-innovaties te testen op de werkvloer van de VRT, in samenwerking met productieteams van VRT. Het opzet van de samenwerking is een positieve uitkomst voor beide partijen. De uitwisseling van expertise en ervaring levert de kmo's en start-ups sterkere mediaproducten en -technologieën op, helpt hen groeien als bedrijf en maakt van de VRT een meer wendbare mediamaker. Meer informatie op http://sandbox.vrt.be

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos