Nieuw in Iedereen beroemd: Iedereen boemt en De burgemeester

Nieuw in Iedereen beroemd: Iedereen boemt en De burgemeester

En de rubriek Poepsimpel is terug van weggeweest

Vanaf dinsdag 18 april geeft Iedereen beroemd elke week iemand de kans om zijn of haar verleden letterlijk en figuurlijk met een knal af te sluiten in Iedereen boemt. De eerste is Fried, een muzikant die sinds een operatie als gevolg van kanker geen hoge noten meer kan zingen. Hij neemt afscheid van zijn muziekpartituren omdat hij al te vaak geconfronteerd wordt met hetgeen hij niet meer kan en wil er dus komaf mee maken. Onder professionele begeleiding worden die partituren in duizend en één stukken opgeblazen.

Ook nieuw in Iedereen beroemd is De burgemeester, vanaf donderdag 20 april. Reporter Joris De Bock trok vorig seizoen doorheen Vlaanderen om de gastvrijheid van willekeurige gemeentes te testen. Overweldigd door alle warmte, liefde en openhartigheid wil hij nu iets teruggeven aan de maatschappij: Joris zal zich voor één dag in dienst van de gewone burger stellen. Hij neemt wekelijks de sjerp over van een burgemeester en tracht de rol van burgervader zo goed mogelijk in te vullen: kermissen openen, nieuwe inwoners verwelkomen, buitenlandse delegaties rondleiden, huwelijken voltrekken, … maar vooral: naar zijn inwoners luisteren en hen helpen. De eerste sjerp die hij overneemt is die van Marleen Mertens, burgemeester van Grimbergen.

Vorig jaar liep de rubriek Poepsimpel voor het eerst in Iedereen beroemd. En vanaf vrijdag 21 april mogen opnieuw elke week jonge wetenschappers in drie minuten uitleggen wat ze doen en wat voor zin dat heeft. Ze krijgen daarbij grafische ondersteuning van Jasper Van Gestel om hun onderzoek verstaanbaar én bekend te maken aan de rest van Vlaanderen.

Wat doen ze nu exact en hoe daagt dat bij aan een betere wereld ? De eerste die het mag komen uitleggen is Dieter Struyf van de KUL. Hij zoekt zowaar naar de beste manier om fobieën te behandelen.

NIET VOOR PUBLICATIE:

U vindt telkens op de dag van uitzending de eerste aflevering van deze rubrieken op het Syndicatieplatform van de VRT. Vandaag is dat van Iedereen boemt al beschikbaar: https://admin-syndicatie.vrt.be/zoeken?search_api_views_fulltext=Iedereen+boemt

Iedereen beroemd, elke weekdag om 19.40 uur op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos