Skip to Content
Najaar 2015: bij Eén zit je goed

Najaar 2015: bij Eén zit je goed

Eén stelt zijn nieuwe programma's in Zaventem voor aan het publiek

Onder het motto ‘Bij Eén zit je goed’ heeft Eén zijn programma’s voor het najaar vandaag voorgesteld. Het eerste VRT-televisienet wil alle Vlamingen – jong en oud – elke avond een compleet en gevarieerd aanbod bieden, met een mix van bekende programma’s en twaalf nieuwe titels. Dus: #bijéénzitjegoed.

Op 31 augustus worden ook een nieuw logo en een nieuwe netstijl gelanceerd. De nieuwe programma's en stijl zijn vanaf nu te ontdekken op www.één.be/najaar2015. 

Eén heeft een goed voorjaar achter de rug. De zender heeft in januari het programmaschema aangepast. Door elke weekavond twee wisselende programma’s te programmeren tussen THUIS en de talkshow, bracht Eén meer variatie op het schema. Met succes: zowel bekende als nieuwe programma’s als THUIS, Reizen Waes, Hallo televisie!, Tom & Harry, Ja, Jan en De biker boys deden het uitstekend.

Dit najaar gaat Eén nog een stapje verder. Netmanager Olivier Goris:

“Bij Eén zit je goed”, dat willen we dit najaar extra waarmaken. Wie je ook bent, wat je ook zoekt: aan het einde van de dag zit je bij Eén goed voor een complete televisieavond, met een goede mix tussen informatieve en ontspannende programma’s.

En er is meer. De komende maanden brengen we naast onze vertrouwde programma’s ook twaalf nieuwe titels en geven we kansen aan nieuwe gezichten. Vanaf 31 augustus krijgt Eén ook een volledig nieuwe netstijl.

We zijn er klaar voor en we hebben er zin in. Laat het televisieseizoen maar beginnen!"

Ontdek het aanbod van Eén hieronder.

Dagelijks

Dagelijkse kostBlokken, Iedereen beroemd en THUIS zijn vanaf 31 augustus opnieuw elke dag op post. Met enkele nieuwigheden bovendien, want Jeroen Meus neemt in Dagelijkse kost zijn intrek in een nieuwe keuken in hartje Leuven. Iedereen beroemd pakt op zijn beurt uit met heel wat nieuwe rubrieken.

Om 22.00 uur is er de gloednieuwe talkshow Van Gils & gasten met Lieven Van Gils.

Vlaamse fictie

Eén heeft dit najaar heel wat nieuwe Vlaamse fictie klaarstaan.

Koen De Bouw en Ella Leyers spelen de hoofdrollen in de nieuwe misdaadreeks T. Koen De Bouw speelt de rol van Jasper Teerlinck, een briljante maar helaas niet echt sociale professor in de criminologie. Ella Leyers kruipt in de huid van zijn oud‐studente Annelies Donckers, die intussen rechercheur is bij de Federale Gerechtelijke Politie. Als studente had Annelies grote bewondering voor haar professor. Nu komt ze zijn advies vragen in een verkrachtingszaak.

In Voor wat hoort wat komen vier jongeren na criminele feiten in een luxebejaardentehuis terecht voor een taakstraf. Zowel voor hen als voor de bewoners is het een grote schok. Tiny Bertels kruipt in de huid van de eigenares van het bejaardentehuis; Chris Lomme, Peter Faber, Marilou Mermans, Jaak Van Assche en Tuur De Weert vertolken de rollen van de bejaarden. Lize Feryn, Sahin Avci, Jacob Ooghe en Maxime Vandommele spelen de jonge delinquenten.

In de eerste twee reeksen toonde Loslopend Wild welke heksentoeren vrouwen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen. Maar eerlijk is eerlijk: ook voor mannen zijn het veeleisende tijden. Loslopend wild & gevogelte laat zien hoe mannen én vrouwen soms moeten knokken gewoon om het einde van de dag te halen.

En uiteraard is ook THUIS opnieuw op de afspraak, met de ontknoping van de razend spannende seizoensfinale.

Documentaire en reportage

Eén heeft voor het najaar een aantal ijzersterke documentaire‐ en reportagereeksen klaarstaan.

Nieuwe programma's

Op dinsdag gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van de grootste wielrenner aller tijden in Merci Merckx. Hij reist door acht landen en spreekt met ploegmaats, fans, familieleden, rivalen en gewone passanten: wat heeft Merckx voor hen betekend?

Ook op dinsdag presenteert Saartje Vandendriessche de meest adembenemende natuurdocumentaires in Expeditie aarde. Het zijn stuk voor stuk pareltjes uit de prachtige BBC Earth‐reeks. Life story, Africa en Wild Alaska komen achtereenvolgens aan bod.

In Het huis worden 8 interessante persoonlijkheden 24 uur van de wereld afgesloten, in een imposant huis‐met‐zwembad, aan de rand van het bos, op een onbekende locatie. In hun gezelschap: interviewer Eric Goens. Hij graaft in het verleden van de bewoners, confronteert hen met een onaangekondigde gast, en zoekt naar de sporen die het leven naliet. Het resultaat: portretten van acht interessante mensen, van Luc Appermont tot Bart Peeters en Marieke Vervoort.

Het nieuwe programma Wereldsteden volgt zes Vlamingen die verhuisd zijn naar een wereldstad om het er te maken. De zes staan op een belangrijk moment in hun leven. Het zijn mensen met een droom, in een wereld die snel verandert. Wereldsteden registreert hun successen en tegenslagen.

Vertrouwde titels

Na het veelgeprezen eerste seizoen van Ten oorlog zijn Arnout, Jonas en Mik terug met een nieuwe reeks: Ten oorlog II. Ditmaal reizen ze naar het hart van Duitsland: Berlijn. Ze volgen het spoor van de Russische en de Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Onderweg verzamelen ze ontroerende en oprechte verhalen van mensen die de oorlog zelf meemaakten.

Enkele maanden geleden werd Via Annemie nog bekroond op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo, dit najaar is het spraakmakende reportageprogramma terug op Eén. In een nieuwe reeks Via Annemie brengt Annemie Struyf weer eerlijke en beklijvende verhalen, zonder oordeel maar ook zonder taboes.

En na de gesmaakte reeks Birth day trekt fotografe en journaliste Lieve Blancquaert opnieuw de wereld in. In Wedding day gaat ze op zoek naar een antwoord op de vraag: ‘Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld te trouwen?’ De huwelijksceremonie is het vertrekpunt, de aanleiding om dieper te graven in het grotere thema van de liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Quiz en ontspanning

Eén brengt behalve informatie, fictie en documentaires ook ontspanning. Van spannende quizzes tot entertainment met net dat tikje meer.

Quizzes

Op zondagavond presenteert Tom Lenaerts de spannende quiz Kalmte kan u redden. De kandidaten strijden tegen elkaar én tegen zichzelf, want tijdens het spel wordt hun hartslag voortdurend gemeten. Hoe rustiger ze blijven, hoe meer punten ze verdienen voor een goed antwoord.

Lieven Scheire presenteert De allesweter, een spelprogramma waarin vier bekende gezichten het tegen elkaar opnemen. Maar de vier spelen geen gewone quiz. Een van de kandidaten krijgt namelijk alle antwoorden via een oortje ingefluisterd. Kunnen de anderen, samen met het publiek, de ‘allesweter’ ontmaskeren?

Entertainment

In Het sterkste netwerk op maandag gaan elke week twee bekende Vlamingen met elkaar de strijd aan: wie van hen heeft het sterkste netwerk? De BV’s worden 78 uur lang in een container opgesloten. Met de hulp van hun volgers overleven ze en brengen ze opdrachten tot een goed einde. Joy Anna Thielemans leidt alles in goede banen.

In Echt niet OK! onderzoeken Tom Waes en Cath Luyten hoe we ons kunnen redden uit gênante sociale situaties. Of beter nog: hoe we ze kunnen vermijden. Daarbij putten Cath en Tom ook uit hun eigen blunders en successen. Met de hulp van acteurs illustreren ze herkenbare situaties en helpen ze ons overeind te blijven in de jungle van het hedendaagse sociale leven. En af en toe grijpen ze naar de verborgen camera om te zien hoe de Vlaming het er écht vanaf brengt …

Ook dit najaar gunt Hallo televisie! ons een blik in de huiskamer. Het programma kijkt mee met enkele van de vier miljoen Vlamingen die ’s avonds de televisie opzetten ‐ en die geen blad voor de mond nemen. Hallo televisie! toont wat de Vlamingen écht denken over bepaalde programma’s, maar ook over belangrijke nieuwsfeiten.

Internationale fictie

Wie houdt van goede krimi’s, is op vrijdagavond aan het juiste adres bij Eén. Het misdaadseizoen start met de zeventiende reeks van de klassieker Midsomer murders, daarna volgen Shetland, George Gently en Hinterland.

Na de krimi volgt telkens nog een aflevering van een andere uitstekende internationale topreeks. Vanaf 4 september zijn er nieuwe afleveringen van Outlander en vanaf 30 oktober toont Eén de Britse oorlogsreeks The crimson field.

Ook in de week serveert Eén internationale fictie van topniveau, aan een strak tempo van een aflevering per avond. Eén opent het seizoen op 31 augustus met de spannende Amerikaanse detectiveserie Secrets & lies. Daarna volgen Battle creekComplications en het tweede seizoen van The last ship.

Nieuws en informatie

Ook nieuws en informatie blijven uiteraard een cruciale plaats innemen op Eén.

Het journaal is en blijft een vaste waarde. Koppen brengt sterke, relevante verhalen in de bekende Koppen‐stijl, gepresenteerd door Phara de Aguirre. Ook Koppen XL heeft een nieuw gezicht. Danira Boukhriss Terkessidis presenteert voortaan op maandag de beste reportages uit het buitenland, met een focus op menselijke en herkenbare verhalen.

Linda De Win volgt de politieke actualiteit op de voet in Villa politica en Lieven Verstraete presenteert vanaf september het economische duidingsmagazine De vrije markt. Op zondag zijn Ihsane Chioua Lekhli en Tim Pauwels op de afspraak voor een nieuw seizoen van De zevende dag.

In het derde seizoen van Voor hetzelfde geld laten Jan Van Looveren, Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken op een verhelderende manier zien hoe je minder kan uitgeven en tegelijkertijd toch aangenamer kunt leven.

 

Publieksevenement Zaventem

Eén stelde zijn nieuwe programma's en netstijl vandaag voor op een groot pers- en publieksevenement op de luchthaven van Zaventem. Tal van Eén-gezichten, waaronder Joy Anna Thielemans en Tom Waes, verwelkomden pas gelande Belgen in de aankomsthal en trakteerden hen op ijsjes en lekkere Belgische frietjes. Daar konden ze ook de nieuwe programma's van Eén ontdekken.

Op hetzelfde moment werd de nieuwe najaarswebsite van Eén gelanceerd, waar u alle informatie vindt over de programma's, samen met korte trailers: ontdek het op één.be/najaar2015.

 

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos