Na Maaike Cafmeyer en Urbanus brengen de acht van 'Voor de leeuwen' deze week Sven De Ridder aan het lachen

Na Maaike Cafmeyer en Urbanus brengen de acht van 'Voor de leeuwen' deze week Sven De Ridder aan het lachen

“Kiekenvlees. En als ’t kiekenvlees is, is ’t goed."

Op donderdag 28 september hengelen de acht veelbelovende talenten van Voor de leeuwen naar de gulle lach van acteur Sven De Ridder.

Sven is al jarenlang actief bij het Echt Antwaarps Teater, is een Disney-fan en kijkt erg op naar de Amerikaanse komiek Mel Brooks. Benieuwd hoe de acht talenten dit alles verpakken in hun ode aan de eregast van deze week.

Ontdek hieronder alvast enkele acts van Voor de leeuwen.

​Voor de leeuwen: donderdag 28 september om 20.40 uur op Eén.

Voor de leeuwen is een programma van Dedsit voor Eén.

Sven is een echte Disney-fan. Ariane 'de kleine zeemeermin' brengt met Jade en Anouck een ode aan de Antwerpse held, vanuit de diepe waters van de Schelde. Sven heeft er een staande ovatie voor over, iets wat zeemeerminnen natuurlijk maar zelden overkomt:

"Mijn kaken doen pijn van het lachen!”

Een goedlachse artiest als Sven De Ridder wordt veel gevraagd in de media. Bovendien kan hij moeilijk neen zeggen, hoe gek het voorstel ook is. De Islamitische versie van Daens bijvoorbeeld, MohameDaens. Het zijn harde tijden voor Svens manager, vertolkt door jong talent Dries.

Het Echt Antwaarps Teater gaat internationaal

Ook Nederlanders weten de stukken van het Echt Antwaarps Teater te smaken. Sven is er al jarenlang actief als auteur, regisseur en acteur. Maar wellicht kan dit actieterrein uitgebreid worden als er vertaalrobots worden ingeschakeld, vraagt Lander zich af.

Sven drinkt geen alcohol. Peter probeert hem te bekeren tot het ‘Trappisme’, met een lied dat hij ook al tijdens de audities bracht. Op algemeen verzoek speelt hij vanavond de volledige versie, met een virtuoze mondharmonica-solo als onverwachte apotheose.

“Dat is Mel Brooks waardig”

Sven is een grote bewonderaar van Mel Brooks, een Amerikaanse komiek die de controverse niet schuwt. Zijn musical The Producers met daarin de memorabele scène Springtime for Hitler inspireerde Pieter tot een mash-up van sketch, hip-hop, Allo Allo! en The Sound of Music. En dat allemaal met de gepaste Hitlersnor. Het zorgt voor de tweede staande ovatie van de avond.

“Wat een groep entertainers heb je hier! Dat is echt chapeau!” 

En dat maakt het schenken van de Zilveren Leeuw er niet gemakkelijker op. Sven onderwerpt zijn drie favorieten dan ook aan een heel bijzondere test.

Hoe hij tóch tot een winnaar komt, ziet u op donderdag 28 september om 20.40 uur in Voor de leeuwen op Eén. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos