Mij overkomt het niet: wat als je als dader door het leven moet?

Mij overkomt het niet: wat als je als dader door het leven moet?

Fatma Taspinar praat met veroorzakers van een ongeluk, met nabestaanden en met rechters over schuld en schuldgevoel

Iedereen probeert voorzichtig door het leven te gaan, op te letten op het werk, in het verkeer of thuis. Maar wat als dat niet voldoende is? Wat als het ergste dan toch gebeurt? Het is ieders nachtmerrie: ongewild een ongeluk veroorzaken, waardoor iemand het leven laat, of met zware emotionele en fysieke gevolgen verder moet.

In het nieuwe Mij overkomt het niet praat Fatma Taspinar met zes mensen die het wel is overkomen. Die ongewild een ongeluk veroorzaakten, en die als dader of “veroorzaker” door het leven moeten. Zij voelen zich verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Hoe gaan zij hiermee om? Fatma onderzoekt hoe zij hun kruis dragen, en spreekt ook met slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, procureurs en rechters over schuld en schuldgevoel.

Ontdek hieronder via "lees meer" alles over de verschillende afleveringen.

Mij overkomt het niet: vanaf 8 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Isabelle Baele, CEO Borgerhoff & Lamberigts:

Met Borgerhoff & Lamberigts schuwen we de controversiële onderwerpen niet. Zo ook met dit programma. We zijn er bijzonder fier op dat we deze reeks, samen met Eén en Fatma Taspinar, hebben kunnen realiseren. Het was een moeilijk traject om getuigen te vinden. We zijn hen en ook de nabestaanden van de slachtoffers zeer dankbaar voor hun moed deze getuigenis te brengen en voor anderen een grote steun te zijn. Het kan ons immers allemaal overkomen…

Aflevering 1: Melissa (8 januari)

Melissa is een jonge moeder van twee. Op de eerste dag van de zomervakantie is ze alleen thuis met haar driejarig dochtertje Merel. Die ontsnapt even aan haar moeders aandacht en verdrinkt in de tuinvijver.

Aflevering 2: Yvan (15 januari)

Op 11 september 2012 rijdt vrachtwagenchauffeur Yvan de 56-jarige Mieke dood. Hij had haar niet gezien. En dan verandert alles. Voor Miekes moeder, die een jaar eerder al een zoon verloor in het verkeer. Maar ook voor Yvan, die plots een dode op zijn geweten heeft en nooit meer de baan op wil.

Aflevering 3: Kristof (22 januari)

Samuel, een jongen van 17, werkt tijdens de vakantie een aantal dagen voor Kristof, een zelfstandige zonnepanelenlegger. Maar Samuel valt door een dak en belandt in een coma. Vanaf dan ziet Kristofs leven er helemaal anders uit.

Aflevering 4: Guido (29 januari)

Op een donkere winteravond rijdt Guido voetganger Mark aan. Terwijl Mark voor zijn leven vecht, probeert Guido te begrijpen wat er is misgelopen. Om zijn schuldgevoel een plaats te geven, zoekt hij toenadering tot Mark en richt hij een lotgenotengroep op.

Aflevering 5: Luc (5 februari)

Tijdens het Nieuwjaarsvuurwerk slaan de paarden van slager Luc en zijn echtgenote Dominique op hol. In de daaropvolgende chaos komt de 20-jarige Eva om het leven. Het leven van haar vader Geert verandert voorgoed tijdens die nieuwjaarsnacht, en ook voor Luc en Dominique is niets meer hetzelfde.

Aflevering 6: Cédric (12 februari)

De vrolijke tiener Cédric komt om het leven nadat hij met z’n brommertje op een auto botst. Het begin van een bijzonder zware periode voor zijn familie en vrienden. Maar ook de man die het ongeluk veroorzaakte, weet met zijn schuldgevoel geen blijf.

Mij overkomt het niet: vanaf 8 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Mij overkomt het niet is een programma van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos