Mathias Vergels tijdelijk uit THUIS : “Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen”

Mathias Vergels tijdelijk uit THUIS : “Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen”

THUIS-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van 2016 tijdelijk afscheid van THUIS om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen:“Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen." 

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in:

"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. 

THUIS is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van ‘de anciens’, zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van  An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf.”

"We gaan deze ket missen hier in de studio’s in Leuven,” zegt producer Hans Roggen:

"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes.  En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij THUIS.”

Lowie Bomans, sinds december 2012 vertolkt door Mathias Vergels

Lowie keert als 16-jarige jongen terug in december 2012 nadat zijn moeder Leontien in Mexico gestorven is in een tragisch auto-ongeval:http://www.een.be/programmas/thuis/lowie-bomans-mathias-vergels-0

De zestienjarige Lowie wordt terug naar België gestuurd nadat zijn moeder Leontien in Mexico in een tragisch verkeersongeval is omgekomen. Omdat hij minderjarig is, moet hij bij zijn vader gaan wonen, een vader die hij nooit echt heeft gekend. Erger nog, zijn moeder heeft hem altijd verteld dat zijn vader overleden was. Voor Lowie is de schok dan ook heel groot wanneer hij hoort en ziet dat Luc nog leeft.

De eerste weken verlopen alles behalve vlot tussen vader en zoon. Lowie begint pas te ontdooien wanneer hij Jana leert kennen. Stilaan verbetert ook de relatie tussen Lowie en zijn vader. Hij neemt zij intrek in het appartement van Julia en Luc.

Lowies liefdesrelatie met Jana loopt op de klippen wanneer Jana voor Bram kiest. Lowie kan gelukkig wel op de steun van Julia blijven rekenen. Hij leert ook Olivia kennen, de beste vriendin van Jana. De twee worden verliefd en beginnen een relatie.

De tiener gaat door een moeilijk periode wanneer zijn beste vriendin, Jana haar ongeboren kind, Jack, verliest. Zijn vader, Luc was verantwoordelijk voor dit ongeval. Hoewel Lowie eerst volledig achter z’n vader stond, wordt hij met z’n neus op de feiten gedrukt. Lowie valt zijn vader aan met een moersleutel waardoor Luc in het ziekenhuis belandt. Hij bekent dat hij z'n vader heeft neergeslagen, maar Luc zorgt er voor dat zijn zoon er met een werkstraf van af komt. 

Lowie krijgt een grote erfenis van zijn moeder, hij wil met deze erfenis een huis kopen, maar komt nog wat geld tekort. Dat geld leent hij van Yvette, zodat hij uiteindelijk samen met Sam De Witte toch een huis kan kopen. Aangezien Lowie zelf architect in wording is, neemt hij de inrichting voor zijn rekening. Jana, Olivia, Paulien, Sam en Tim nemen hun intrek in de woning. Daar groeien Jana en Lowie steeds dichter naar elkaar toe en de oude liefdesgevoelens steken opnieuw de kop op. Ze belanden een aantal keren samen in bed, maar krijgen last van wroeging tegenover Olivia. Wanneer Olivia hierachter komt stelt ze Lowie voor de keuze: zij of Jana. Lowie kiest voor zijn Olijfke en Jana verlaat het huis. Dit betekent ook een tijdelijk breuk in de vriendschap tussen Jana en Olivia.

Terwijl Lowie en Luc opnieuw dichter naar elkaar toegroeien, ontdekt Lowie onder andere dat zijn vader verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, Leontien. Dit is voor Lowie de druppel, hij wil z’n vader nooit meer zien. Dit raakt Luc heel diep. Nadat hij ontmaskerd wordt in een fraudezaak, onderneemt Luc een zelfmoordpoging. Hij overleeft, maar kan onmogelijk nog voor zichzelf zorgen. Lowie voelt zich verantwoordelijk voor de depressieve gevoelens van z’n vader, daarom neemt hij de zware zorgen voor z’n vader zich.

NOOT VOOR DE REDACTIES:

Mathias Vergels is momenteel niet beschikbaar voor interviews. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos