Lieven Van Gils trapt Van Gils & gasten af met de Belgische medaillewinnaars van Olympische Spelen 2016

Lieven Van Gils trapt Van Gils & gasten af met de Belgische medaillewinnaars van Olympische Spelen 2016

Special rond Rio op maandag 29 augustus, met o.a. Nafi Thiam, Greg Van Avermaet en Pieter Timmers

Lieven Van Gils kan amper wachten om de deuren van zijn studio van Van Gils & gasten weer open te zetten voor nieuwe gasten. Hij trapt het nieuwe seizoen op spectaculaire wijze af samen met de Belgische Olympische medaillewinnaars van 2016. 

Onder andere gouden Nafi Thiam en zilveren Pieter Timmers blikken met Lieven terug op Rio. Ontdek hieronder alles over de speciale uitzending van maandag 29 augustus en over de rest van het seizoen van Van Gils & gasten.

Van Gils & gasten: vanaf 29 augustus elke maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

Rio in de studio

Voor het eerst in jaren ging Lieven niet als sportjournalist naar de Olympische Spelen. Maar als Lieven niet naar de Olympische Spelen gaat, dan komen de Spelen naar hem.

Voor zijn eerste, extra lange, uitzending op maandag 29 augustus nodigde hij onze medaillewinnaars uit. Gouden zevenkampster Nafi Thiam, wielrenner Greg Van Avermaet en zilveren zwemmer Pieter Timmers zijn zeker paraat. Komen ook langs: Loick Luypaert en Emmanuel Stockbroeckx van de Red Lions, en bronzen judoka Dirk Van Tichelt. Lieven blikt samen met hen terug op de afgelopen Olympische Spelen en op hun medaillewinst. Ook Stephanie Scheirlynck, de diëtiste van onder andere Nafi Thiam en Greg Van Avermaet, komt langs in de studio.

Speciale gouden medaille voor 4x100 meter

Naast de medailles die we deze zomer wonnen, kreeg België nog een speciale gouden plak: die voor de 4x100 meter die Kim Gevaert, Élodie Ouédraogo, Olivia Borlée en Hanna Mariën op de Olympische Spelen in 2012 liepen. Ook zij verdienen een medailleceremonie en dus neemt Van Gils & gasten het heft in eigen handen. Lieven blikt met Kim Gevaert en Élodie Ouédraogo terug op hun prestatie in Londen.

Muzikale gasten

Tijdens de vakantie werd de studio van Van Gils & gasten vernieuwd. Er is nu meer plaats om de muzikale gasten nog beter te ontvangen. Lady Linn krijgt de eer om het nieuwe podium in te wijden: zij verzorgt samen met haar band de Magnificent Seven al de muzikale overgangen. 

Straffe verhalen uit Congo en een vooruitblik naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Naast de medaillewinnaars op maandag ontvangt Lieven ook dinsdag en woensdag een heleboel interessante gasten. Anthony Caere, de piloot van  Flying Doctors: Virunga, komt langs met straffe verhalen uit Congo. Seksuologe Goedele Liekens praat over het nut van een 3D-print van de clitoris. Barbara Sarafian en Spencer Bogaert komen langs om de film Vincent voor te stellen. En we hebben het over de Amerikaanse presidentsverkiezingen met Tom Van de Weghe en oud-ambassadeur Howard Gutman.

Van Gils & gasten: vanaf 29 augustus elke maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos