Koppen: Over leven na Parijs

Koppen: Over leven na Parijs

Hoe gaat het vandaag met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs?

Koppen brengt morgenavond de Franse reportage "Over leven na Parijs." Voor de aanslagen in Brussel op 22 maart, waren er uiteraard de aanslagen in Parijs op 13 november. Ook in Frankrijk was de tol bijzonder hoog. En het leed is nog altijd niet voorbij. Vier maanden na de aanslagen zijn nog heel wat slachtoffers aan het revalideren.

Claude-Emmanuel was verlamd en moet weer leren lopen. Robert is ernstig verminkt in zijn gezicht. Ophélie heeft een kogel in de rug gekregen. Kevin verloor een been en moet met een prothese verder.

Kevin: “Mentaal is het zwaar. Ik heb mijn voet verloren, maar ik zal na verloop van tijd leren om anders te lopen. Zelfbeklag zal me niet helpen om te genezen.”

Naast het fysieke leed kampen ze ook met de psychische gevolgen: angstgevoelens, slaapproblemen, maar ook schuldgevoelens omdat zij het overleefd hebben en anderen niet. Vier slachtoffers van de aanslagen in Parijs getuigen over de moeizame weg die ze hebben afgelegd sinds 13 november.

Koppen: woensdag 30 maart om 21.20 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos