Koen Wauters zoekt een Kris

Koen Wauters zoekt een Kris

Clouseau en 1000 zonnen gaan op zoek naar een waardige vervanger voor Kris op Radio 2 Zomerhit

ONDER EMBARGO TOT 18:00

Clouseau is dit jaar maar liefst twee keer genomineerd voor Radio 2 Zomerhit. Koen en Kris maken kans op de prijs voor Beste Groep, en zijn ook een van de topfavorieten in de categorie Beste Nederlandstalige Lied met het nummer Zin om te bewegen. Daarnaast zullen ze ook optreden tijdens het grote Zomerhit-concert in Blankenberge op 21 augustus. Maar Kris kan er niet bij zijn... Hij is immers op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Clouseau zonder Kris? Het lijkt onmogelijk, maar deze keer is er niks aan te doen. Daarom gaan Koen en Kris, samen met 1000 zonnen, op zoek naar een waardige vervanger. Vrouw of man, oud of jong, iedereen die kan zingen en gitaar spelen kan zich kandidaat stellen. En alles wat je daarvoor moet doen, is een filmpje van jezelf terwijl je een nummer van Clouseau zingt en speelt, uploaden op de website een.be/clouseau.

Op het podium met Koen

Uit al die kandidaten kiezen Koen en Kris de finalisten. Die worden uitgenodigd voor de finaleronde op 11 en 12 augustus, in de studio’s van de VRT. Daar zullen ze hun muzikaal talent tonen met de twee genomineerde Clouseau-hits Vogel voor de kat en Zin om te bewegen. De uiteindelijke winnaar repeteert mee met Clouseau en staat naast Koen Wauters op het grote podium van Zomerhit op zondag 21 augustus.

Vanavond lanceren Koen en Kris de wedstrijd in 1000 zonnen. Het programma volgt de hele wedstrijd én de voorbereidingen van de winnaar op de voet. Het resultaat is te zien van 15 tot en met 19 augustus in de rubriek Wordt vervolgd.

Kan jij een week lang in de schoenen staan van Kris Wauters? Ben je klaar voor de songs, het podium, de fans, en Koen? Waag je kans, en misschien word jij… de nieuwe Kris Wauters.

ONDER EMBARGO TOT 18:00

Noot voor de redactie: Kris maakt maandagnamiddag graag tijd vrij voor telefonische interviews. Bij interesse graag zo snel mogelijk een mail sturen naar interviews@vrt.be met het nummer waarop Kris jou kan bellen. Het inschrijvingsformulier is online vanaf 18:00 uur.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos