Koen vindt volgende week een Kris in 1000 zonnen

Koen vindt volgende week een Kris in 1000 zonnen

De broers Wauters lichten alvast een tipje van de sluier

Het is bijna zover: volgende week vrijdag weten we wie Kris Wauters voor een keer zal vervangen op het podium van Radio 2 Zomerhit op 21 augustus in Blankenberge. Kris zit die dag op de Olympische tribunes in Rio de Janeiro, en daarom zoekt Clouseau met 1000 zonnen een straffe, eenmalige vervanger. Meer dan vijftig begenadigde zangers-gitaristen schreven zich in, en de hele week volgt het dagelijkse zomermagazine 1000 zonnen de competitie die eindigt op het podium van Zomerhit. 

Koen en Kris hadden nooit durven hopen op zoveel inschrijvingen. De kandidaten die Kris tijdens Zomerhit willen vervangen komen uit heel Vlaanderen, van Bavikhove tot Vlezenbeek. Sommigen zijn nog student, anderen hebben de schoolbanken al lange tijd achter zich gelaten. Bovendien zou Koen het podium met een vrouw kunnen delen. 

“Veel mensen hebben ontzettend hard hun best gedaan om een mooi filmpje te maken, het was soms ontroerend om te zien. Een jongen stuurde een prachtige montage met acht camerastandpunten, die zelfs behoorlijk wat humor bevatte. Jammer genoeg bleek het een nogal slechte zanger. Een andere kandidaat huurde zijn parochiekerk af om in een mooi decor te kunnen spelen. Ook zagen we twee deelnemers die zich drie keer in hun filmpje hadden gemonteerd, om zo meerstemmig te zingen. Die wilden meteen heel Clouseau overnemen, denk ik.” 

Kris Wauters

Kris waarschuwt alvast dat kandidaten de combinatie van spelen en zingen niet mogen onderschatten. Daarnaast zullen ze goed moeten oefenen op de tweede en derde stem, omdat Koen de leadzang voor zijn rekening neemt. Ook informeert hij de kandidaten nog over een speciale valkuil:

“Ik zou er eigenlijk de aandacht niet op mogen richten, maar Koen vergeet al eens zijn teksten. Dan draait hij soms de zinnen om, en daar mag je je dan niet door in de war laten brengen. Maar voor de rest is naast Koen staan alleen maar fun natuurlijk.” 

Kris Wauters

Maandag 15 augustus is in 1000 zonnen te zien hoe Koen en Kris uit tientallen mooie, en soms hilarische filmpjes de zes talenten selecteren die op auditie mogen komen. De broers Wauters lichten graag al een tipje van de sluier op met enkele sprekende foto's. Dinsdag en woensdag worden de halve finales uitgezonden, en donderdag strijden de twee besten voor een plaatsje op het podium bij Clouseau. Vrijdag wordt de gelukkige winnaar door de hele groep onthaald en ingewijd in de geheimen van de band, met enkele laatste tips van Kris en Koen. 

Noot aan de redactie: in het weekend verspreidt 1000 zonnen een videocompilatie van verschillende kandidaten.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos